14.12.2018

Sami Seliö ja Filip Roms F1-veneiden MM-finaaliin hyvistä lähtöasemista

Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö ja Filip Roms ylsivät Arabiemiraattien Sharjahissa kauden parhaaseen aika-ajoonsa. Seliö starttaa F1-veneiden viimeiseen MM-osakilpailuun ruudusta kolme ja Roms ruudusta kahdeksan. Aika-ajon nopein oli Team Abu Dhabin Erik Stark.

F1-veneiden kauden 2018 päättävän Sharjahin GP:n aika-ajo oli Mad-Croc Baba Racingille kauden paras. Lajin kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö starttaa lauantaina ajettavaan MM-osakilpailuun ruudusta kolme ja Filip Roms ruudusta kahdeksan.

Seliö selvitti tiensä kuuden nopeimman veneen shoot-outiin joukon toiseksi nopeimpana. Kahden kierroksen shoot-outissa suomalaiskuljettaja hieman epäonnistui ja ykkösruutu jäi harmittavasti 0,18 sekunnin päähän.

– Tein molemmilla kierroksilla pienen, mutta ratkaisevan ajovirheen. Potkurini oli hieman liian iso. Toinen vaihtoehto olisi ollut liian pieni ja siitä välistä meillä ei ollut mistä valita. Molemmilla yrityksillä vene pomppasi vedestä ja kun jouduin ottamaan sen alas niin aikaa tuhraantui ja se paaluaika meni siinä.

– Hyvä tulos kuitenkin. Vauhtimme on nyt tasolla, jolla se kuuluukin olla. Tämä on ollut vaikea kausi, mutta hyvä että edes sen loppuvaiheessa pystyimme selättämään ongelmat ja ajamaan tuloksesta. Lauantain kisa tulee olemaan rankka. Rata on edellisvuosista huomattavasti nopeutunut ja jo muutaman kierroksen jälkeen keli laguunissa on kova. Kaikki pistetään kuitenkin peliin, Seliö lupaa.

Seliön tallikaveri Filip Roms oli aika-ajon jälkeen tyytyväinen mies.

– Sain ajettua nopeita kierroksia enemmän kuin koko kauden aikana yhteensä. Toisen osion loppuvaihteessa tulin radalta pois, koska polttoainepaineen merkkivalo syttyi. En usko, että moottorissa tai polttoainejärjestelmässä on ongelmia. Sain ajaa niin monta kierrosta, että polttoaine veneen tankissa kävi käännöksissä vähiin.

– Meillä oli tänään kulku kohdallaan. Tästä on lauantaina hyvä jatkaa, Roms summasi.

F1-veneiden Sharjahin GP starttaa liikkeelle poikkeuksellisesti yhden välipäivän jälkeen lauantaina klo 14:00 Suomen aikaa. Huomenna perjantaina Sharjahin Khalid-laguunissa kilpaillaan Aquabike-luokkien MM-pisteistä. F1-veneiden MM-finaali on nähtävissä suorana ja maksuttomana lähetyksenä Viafree-nettitelevisiopalvelusta osoitteesta www.viafree.fi. Viafree toimii selaimella ja mobiililla (Apple ja Android) sekä neljännen sukupolven Apple TV:ssä.

Tuloksia; F1-veneiden aika-ajo, Sharjah, Arabiemiraatit:
1. Erik Stark (SWE) Team Abu Dhabi 0:45,61
2. Jonas Andersson (SWE) Team Amaravati + 0:45,67
3. Sami Seliö (FIN) Mad-Croc Baba Racing 0:45,79

8. Filip Roms (FIN) Mad-Croc Baba Racing 0:48,11

Tiedotelähde ja kuva: Marko Mäkinen/Mad-Croc Baba Racing