15.08.2021

Sami Reinikainen ajoi ratamoottoriveneilyn F4-luokan maailmanmestariksi – Suomeen kaksoisvoitto!

Sami Reinikainen voitti ratamoottoriveneilyn F4-luokan maailmanmestaruuden Ruotsin Smedjebackenissa viikonloppuna ajetuissa MM-kilpailuissa. Suomalaismenestystä täydensivät edellisen vuoden maailmanmestarin Alexander Lindholmin toinen, Tino Lehdon neljäs ja Kimi Eskelisen seitsemäs sija.

Reinikainen oli kilpailun jälkeen iloinen mies.

– Täytyy sanoa, että on aika huippufiilikset. Tätä hommaa on tahkottu reilut kaksikymmentä vuotta ja nyt tuli se ensimmäinen mestaruus. Viikonloppu meni alusta loppuun hyvin. Ei tullut suurempia virheitä tai teknisiä ongelmia, kertoi Reinikainen kilpailun jälkeen.

RaceWKND!:n promotoimaa ratamoottoriveneilyn SM-sarjaa pidetään F4-luokan osalta maailman kovimpana. Viikonlopun kaksoisvoitto antoi väitteelle runsaasti katetta.

– Täällä oli kova taso tietenkin. Suomalaisten ja Viron Stefan Arandin lisäksi Liettuan ja Latvian kaverit olivat kovia. Mutta jos Suomessa pärjää, niin maailmallakin menestyy, Reinikainen kertoo.

Suomalaisten vahvuuksia ovat ahkera testaaminen ja hyvä valmistautuminen.

– Täällä oli hyvin erilainen rata, kuin mihin olemme tottuneet. Suorat olivat pitkiä ja käännökset loivia, kun taas Suomessa radat ovat teknisempiä. Pelkäsimme etukäteen, ettei vauhti riittäisi, mutta onnistuimme löytämään oikeat potkurit ja säädöt kilpailuun, Reinikainen kertoo.

Maailmanmestari Sami Reinikainen

Suomalaiset ovat viime vuosina menestyneet hienosti F4-luokan kansainvälisissä kilpailuissa. Mestaruus saapuu Suomeen kolmatta kertaa peräkkäin. Kultaa tuli myös vuosina 2016 ja 2017. Tänä vuonna MM-sarjan muut osakilpailut olivat koronan vuoksi peruttu ja mestaruus ratkaistiin näin ollen Ruotsin osakilpailussa.

Lisätiedot: mikaela.dunderfelt@spv.fi, 040 773 6012
Kuvat: Oscar Lindell/ Studio Lindell, Vilma Savela/ RaceWKND!