07.02.2019

Sailing Team Finlandin haastajamaajoukkue 6mR-luokan MM-regattaan 2019

Ruissalon Telakka tarjoaa laajennetun nuoren haastajamaajoukkueen käyttöön upean 91-vuotiaan kuutoskaunottaren, Merenneito II:n kesäksi 2019. Maajoukkueen nuoret haastajat sekä lähiaikoina aktiiviuransa päättäneet nuoret lahjakkuudet saavat elokuun alussa ainutlaatuisen tilaisuuden purjehtia historiallisella klassikkokaunottarella kokeneiden kölivenepurjehtijoiden MM-regatassa Hangon vesillä.

Yli 5000 puuvenettä vuosina 1889-1954 rakentanut Turun Veneveistämö on jälleen vahvasti elossa merihinaustoiminnoistaan tunnetun Alfons Håkans -konsernin otettua kulttuurihistoriallisen alueen haltuunsa Turun kaupungilta. Joakim Håkansin toimesta myös useampi veistämöllä aikanaan rakennettu puuvenekaunotar on palannut juurilleen. Näin kävi pari vuotta sitten myös 1928 Ruissalossa valmistuneen, Zaké Westinin piirtämän Merenneito II:n kohdalla.

Nyt vanha klassikko pääsee nuorten taitavien purjehtijoiden käsiin, kun Ruissalon Telakka ja purjehduksen haastajamaajoukkue ovat sopineet kesän 2019 mittaisesta yhteistyöstä. Valmennuspäällikkökaksikko Vili Kaijansinkko ja Thomas Hacklin koordinoivat nuorten purjehtijoiden harjoitus- ja kilpailuohjelmia siten, että Merenneito II osallistuu kuutosluokan kesän rankingohjelmaan ja edustaa Suomea sekä Airisto Segelsällskapia Hangossa pidettävissä luokan MM-purjehduksissa elokuun alussa.

Idean isä, Ruissalon Telakan markkinointipäällikkö Eero Lehtinen, iloitsee uudesta yhteistyökuviosta: ”Klassikkoluokkia uhkaa Itämeren rehevöitymisen lisäksi myös vakava ukkoutuminen. Kuutosten lähtölinjalle tarvitaan kipeästi nuorempaa voimaa, ja nyt sitä saadaan koko veneellinen. Meillä on Ruissalossa ainutlatuinen venekokoelma sekä upeat puitteet, on hienoa päästä tarjoamaan tämän kokonaisuuden suomia mahdollisuuksia näille upeille nuorille purjehtijoille. Tässä hankkeessa historia, perinteet, kokemus ja nuoruuden into sekä taito kohtaavat ainutlaatuisella tavalla. Vili ja Hacke ovat ottaneet homman upeasti vastaan, ja me Ruissalossa pidämme huolen, että kalusto on kunnossa ja huolto pelaa.”

Kaijansinkko on niin ikään innoissaan: ”Merenneito II on upea vene ja Ruissalon Telakan aloite on ainutlaatuinen tarjous, johon piti ilman muuta tarttua. Haastajamaajoukkueen nuoret sekä myös jo aktiivikilpauransa eri syistä paketoineet lahjakkuudet saavat mahtavan mahdollisuuden kokea ihan toisenlaisen ulottuvuuden kilpapurjehduksesta. Suurimmaksi osaksi yksilöurheilijoina tähän asti toimineet purjehtijat pääsevät nyt opettelemaan myös tiimityötä vesillä, kun kuutosta purjehditaan viiden hengen miehistöllä. Meillä on purjehtijoiden kesken ollut aina erinomainen yhteishenki, ja nyt sitä päästään hyödyntämään sekä edelleen kehittämään ihan uudenlaisessa ympäristössä ja olosuhteissa. Uskon, että tämä hieno tilaisuus tarjoaa meidän nuorille purjehtijoille myös loistavaa vastapainoa sekä irtautumista omien projektien arjesta.”

ruissalontelakka.fi/venetelakka/klassikkoveneemme/merenneito-ii/
6mrworlds2019.com/regatta/program
6mr.fi/kilpailut

Kuvat: Studio Kukka / Ruissalon Telakka

Lisätietoja: