21.12.2021

Sailing Team Finland uudistuneena kohti Pariisia: ”Haluamme palauttaa Suomen mitalikantaan”

Sailing Team Finlandin tuoreet maajoukkue- ja haastajaryhmät kaudelle 2022 on julkistettu. Suomi suuntaa kohti Pariisin 2024 olympiapurjehduksia sitoutuneiden huippu-urheilijoiden sekä monipuolista osaamista edustavan valmennustiimin voimin. 

Pariisi 2024 -hanketta vetää Suomen Purjehdus ja Veneilyn valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko.

”Tokiossa neljä venekuntaamme menestyi hyvin, ja osa urheilijoista taisteli mitaleista aina regatan loppuun asti. Lisäksi loppuvuoden luokkakohtaisissa MM- ja EM-kilpailuissa saavutimme kolme pistesijaa, ja nuoret nousivat lähemmäksi maailman kärkeä. Toki edellä mainituissa kilpailuissa ei nähty kaikkia maailman eturivin urheilijoita, ja laivueet olivat normaalia pienempiä. Silti tulokset ovat selkeä merkki kehityksestä ja hyvästä suunnasta kohti Pariisia.

Vaikka huomisen näkymämme on kehittyvä ja potentiaalia on paljon, pitää tämän hetken tulostasoamme arvioida kriittisesti – muihin Pohjoismaihin verrattuna olemme olympialuokkien tulostasossa vielä heikoimpia. Meidän tulee rehellisesti arvioida, tunnistaa ja ymmärtää keinot, kuinka kärkiurheilijamme voivat nostaa Suomen takaisin mitalikantaan. Tämä tarkoittaa myös haasteellisia valintoja, toimintakulttuurin kehittämistä sekä vaatimustason nostamista jokapäiväisessä työnteossa. Arkeen tarvitaan lisää laatua ja kilpailua sekä resursseja. Vaikka raha ei suoraan korreloi tulosta, parantaa se merkittävästi menestymisen mahdollisuuksia. Siksi koko ”toppatakkiosaston”, minä mukaan lukien, tulee tehdä enemmän varainhankinnan eteen.

Meillä on maajoukkueessa ja haastajissa yhteensä 17 venekuntaa, joista seitsemän kuuluu maajoukkueeseen. Olemme arvioineet kriteereitä uudelleen ja tiivistäneet kärkeä, jotta voimme kohdentaa resursseja entistä laadukkaammin kärkiurheilijoille. Haluamme kasvattaa positiivista ja kovaakin kilpailua joukkueen sisällä edustuspaikoista. Tuemme, sparraamme ja seuraamme urheilijoiden kehitystä jatkuvasti. Uskomme 17:sta venekunnastamme jokaiseen.

Meillä on sitoutunut joukko urheilijoita sekä monipuolista osaamista edustava valmennustiimi. Huippuvaiheen lajivalmentajissa yhdistyvät eri kulttuurit, valmennuskokemus, urheilumenestys, psykologia ja pedagogiikka. Olympiakomitean ja Urhean kautta saamme käyttöömme laajan asiantuntijaverkoston, joka sisältää muun muassa fysiikkavalmentajat, mentaali- ja ravintovalmennuksen, fysioterapeutit, hierojat ja lääkäripalvelut. Näin haluamme varmistaa huippu-urheilijoille tärkeän laadukkaan arjen toteutumisen. Tavoite on kaikilla sama – auttaa urheilijoita löytämään, kehittämään ja käyttämään omia voimavaroja sekä palauttamaan Suomen olympiapurjehdus takaisin mitaleille.

Meillä on hieno matka edessä, ja viemme sitä tekemisen kautta päivä kerrallaan eteenpäin. Kasvatamme urheilijoiden kanssa luottamusta ja yhteistä ymmärrystä, sekä uskallamme suunnitella ja puhua menestyksestä. Kiitokset vielä kaikille sitoutuneille kumppaneillemme, jotka uskotte hankkeeseemme!”

Sailing Team Finlandin pääyhteistyökumppanina kohti Pariisia jatkaa HPP Attorneys, ja uusina kumppaneina mukana ovat 2022 alkaen Helly Hansen ja Edzcom.

– Yhteistyö Suomen purjehdusmaajoukkueen kanssa on linjassa yrityksemme strategisten tavoitteiden kanssa. Haluamme olla mukana tukemassa uuden purjehdussukupolven kehitymistä. Huippu-urheilijoilta saamamme palaute on meille arvokasta kehittyessämme sekä kansainvälisesti että Suomen markkinoilla, Helly Hansenin maajohtaja Kai Kantanen kommentoi.

Sailing Team Finland kokoontui 20. joulukuuta yhteiseen Pariisi 2024 -olympiahankkeen avaustilaisuuteen. Tilaisuudessa puhuivat yhteistyökumppanien eli HPP Attorneysin, Edzcomin ja Helly Hansenin edustajien lisäksi muun muassa Olympiakomitean ja Urhean asiantuntijat. Kuvat: Vesa Koivunen/SPV