28.01.2017

Ruskola/Wulff iski ensimmäisessä maailmancupissaan mitalilähtöön

Miamin olympialuokkien maailmancup jatkui vaihtelevissa olosuhteissa. Kääntyilevä tuuli näkyy myös tuloslistoilla, sillä sijoitukset menevät monessa veneluokassa ristiin.

– Jälleen oli pitkä päivä. Jouduimme odottelemaan vesillä aika paljon, kun esimerkiksi ensimmäisen lähdön jälkeen tuuli vaihtoi kokonaan suuntaa. Vaikeat olosuhteet, Noora Ruskola summasi.

Ruskola ja Mikaela Wulff onnistuivat säilyttämään paikkansa 49er FX -luokan 10 parhaan joukossa ja pääsevät näin viimeistelemään ensimmäisen yhteisen regattansa maailmancupin mitalilähtöön.

– Päivät tuntuvat eri tavalla kropassa, kun emme ole tätä ennen kilpailleet pitkään aikaan. On hienoa, että pääsimme mitalilähtöön. Lähdemme sinne antamaan kovemmille konkareille vähän kyytiä, Wulff virnisti.

Tuuli Petäjä-Sirénin lopulliseksi sijoitukseksi tuli 12:s sija.

Laser-luokissa ja Finnjollissa purjehditaan lauantaina vielä kaksi lähtöä ennen kilpailun sunnuntaina huipentavia mitalilähtöjä.

Monika Mikkola kohensi perjantaina asemiaan nousemalla Laser radialissa kuudenneksi. Hänellä on hyvät mahdollisuudet kiriä vielä korkeammalle tänään, sillä neljänteen sijaan on vain seitsemän pisteen matka. Myös Finnjolla-purjehtija Oskari Muhonen onnistui perjantaina hyvin. Hän purjehti toisen ja seitsemännen sijan nousten kokonaistilanteessa yhdeksänneksi. Mikael Hyryläinen on Finnjollissa sijalla 12 ja Kaarle Tapper Laser standardissa sijalla 25.

Suomalaiset, Miami, 4. päivä:

Kokonaistilanne:

Monika Mikkola, Laser radial: 6. (20. ja 8.)

Oskari Muhonen, Finnjolla: 9. (2. ja 7.)

Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX: 10. (6., 12., ja 13.)

Mikael Hyryläinen, Finnjolla: 12. (7. ja 11.)

Kaarle Tapper, Laser standard: 25. (37. ja 20.)

Lopullinen sijoitus:

Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X: 12. (8., 7. ja 29.)