16.07.2017

Ruotsinsalmen ajot kilpailtiin Kotkassa – Tuore Euroopan mestari voitokkaana

Perinteikkäät Ruotsinsalmen ajot ajettiin lauantaina Kotkan Pursiseuran järjestämänä Meriniemessä. Mukana oli viiden eri luokan kilpailut. Pohjoismaiset luokat V-60 sekä V-150 ja kansainväliset luokat Offshore 3B ja 3C. Näiden lisäksi kisattiin myös Jokamiesluokassa.

Kantasatamassa juhlittiin meripäiviä ja hieno sää helli kilpailijoita sekä katsojia myös Meriniemen rannassa. Kenties suurinta huomiota herätti 3C-luokan voittotaistelu. Kilpailua johti pitkään Johan Rehnin ja Esa Luukkosen (kuvassa) venekunta. Kotkan Pursiseuraa edustava Luukkonen veneili kotimaisemissaan.

Voiton korjasi kuitenkin lopulta viikko sitten Norjan Tvedestrandissa Euroopan mestaruutta juhlinut Marcus Johnsson. Hän saapui maaliin kartturinsa Jussi Myllymäen kanssa 15 sekuntia ennen Rehn-Luukkonen -kaksikkoa.

– Hyvä kisa oli Rehnin kanssa. Puoleen väliin asti taisteltiin ja lopulta päästiin ohi. Sitten saimme vähän eroa aikaan. Hyvä tiukka kisa, Johnsson sanoo.

Kotivesillään toiseksi sijoittunut Luukkonen ei ollut kuitenkaan pettynyt lopputulokseen. Hän kertoi kisan menneen oikein hyvin. Luukkonen painotti, että Johnssonille häviää maailmassa aika moni muukin.

– Kotkassa jos pääsee palkintokorokkeelle, niin se on aina hieno juttu.

Luukkonen kertoi heidän käyneen perjantaina vielä testaamassa, tehden viimeisiä muutoksia. He olivat vaihtaneet erilaista perävälitystä, koittaen tällä kuroa Johnssonin etumatkaa kiinni. Luukkosen mielestä he onnistuivatkin siinä varsin mainiosti.

Sääolosuhteet olivat aurinkoiset ja tuulikin oli varsin tyyntä. Kilpailijat kuitenkin huomauttivat Kotkan kilpailuille ominaisesta aallokosta. Luukkosen mukaan muualta kotoisin olevat tulevat mielellään Kotkaan, koska jos siellä osaa ajaa, niin sitten osaa missä tahansa.

– Täällä on sellaista ristiaallokkoa ja muiden veneiden aaltoa niin paljon. Hankala paikka ajaa, jos ei ole tottunut, Luukkonen kertoo.

Kilpailun voittanut tuore Euroopan mestari oli kilpaveljensä kanssa samoilla linjoilla.

– Pientä tuulta ja tuollaista normaalia aallokkoa, mitä Kotkassa oikeastaan aina on, Johnsson sanoo.

Kilpailuiden päätyttyä rannan Marina Cafen terassilla oli tungosta. Hyväntuulinen kisaporukka tuttavineen nautti kylmiä virvokkeita ja itse kukin rentoutui Meripäivien tunnelmaan odottelemaan palkintojen jakoa. Esa Luukkonen siirsi katseensa jo tuleviin kisoihin ja ensi vuoteen.

– Kaikki tehdään, että Kotkassakin joskus vielä voitettaisiin!

 

Tulokset:

 

Off 3C

 1. Marcus Johnsson/Jussi Myllymäki
 2. Johan Rehn/Esa Luukkonen
 3. Dennis Westerholm/Dan Pihlström
 4. Niclas Hallgren/Joakim Blomqvist

Off 3B

 1. Tom Vuorihovi/Samuli Vuorihovi
 2. Seppo Reinikainen/Juhani Jaaranen
 3. Jyrki Perokorpi/Lauri Lampen

V-150

 1. Anton Kortman/Atte Kortman
 2. Ilkka Vapaavuori/Late Päivölä
 3. Esa Hannula/Jani Leskinen

V-60

 1. Benjamin Vuorihovi/Filemon Sundberg
 2. Aleksi Mäkinen/Jyrki Mäkinen
 3. Vivian Vapaavuori/Meeri Painio
 4. Tomi Huuhka/Ville Viljakainen
 5. Sebastian Sederholm/Alex Kurki

Jokamiesluokka

 1. Mathias Tölkkö/Antti Tölkkö
 2. Esa Kantee/Jari Venemies