23.09.2019

RS:X-luokan MM-kisat ja olympiamaapaikkakarsinta alkaa Gardalla

RS:X-luokan maailmanmestaruuskilpailu ja samalla olympiamaapaikkakarsinta alkaa huomenna Italian Torbolessa. Tuuli Petäjä-Sirénin tähtäimessä on saavuttaa maapaikka Tokioon, mutta nälkää riittää myös kärkikamppailuun.
– Päätavoitteeni on varmistaa paikka Tokiossa, mutta onnistuneen kesän jälkeen toiveissani on toki myös hyvä sijoitus MM-kisoista, Petäjä-Sirén kommentoi.
– Harjoituskauteni on ollut ehjä ja sujunut suunnitelmien mukaan. Olen pystynyt hyödyntämään kotimaan kesän hyvin muiden RS:X-lautailijoiden ja valmentajani Borja Carracedon kanssa.
RS:X-naisissa on Garda-järvellä jaossa yhdeksän maapaikkaa Tokioon. Petäjä-Sirénin lisäksi suomalaisista ovat tiistaina starttilinjalla Aleksandra Blinnikka ja Anna Haavisto. MM-regattaan on ilmoittautunut jopa 107 naispurjelautailijaa.
– Garda on todella kaunis paikka näille kisoille. Tyyppillisesti tuuli on melko reipasta, mutta heikompiakin päiviä voi olla luvassa, Petäjä-Sirén sanoo.
Miehissä Suomea edustavat haastajamaajoukkueen Jakob Eklund ja Filip Store.
– Treeneissä on kulkenut hyvin ja kesän työ alkaa näkyä, joten ihan jees-fiiliksillä suuntaan kisaan, Eklund sanoo.
– Odotan innolla sitä, että pääsen kilpailemaan, Store jatkaa.

RS:X-luokan MM-kilpailut päättyvät 10 parhaan mitalilähtöön lauantaina 28. syyskuuta. Sailing Team Finlandin tiedotus seuraa kilpailua päivittäin Facebook-sivullaan ja ratkaisupäivinä mediatiedottein. 

Tulokset: http://www.rsxclass.org/worlds2019/