13.03.2021

RS:X-EM: Tuuli Petäjä-Sirén 12:s Portugalissa

Tuuli Petäjä-Sirén päätti RS:X-luokan avoimen EM-regatan 14:nteen sijaan. Eurooppalaisten joukossa hän oli 12:s. Hän sijoittui Portugalin Vilamourassa kilpaillun regatan viimeisessä lähdössä seitsemänneksi.

– Kokonaistilanteen kannalta olisi ollut hyvä pitää Puolan Maja Dziarnowska takana, mutta hän voitti lähdön ja pääsi näin nousemaan edelleni 13:nneksi, Petäjä-Sirén kommentoi.

– Tuloksena tämä oli pykälän parempi kuin viime vuoden EM-kisoissa, joten ei sinänsä syytä murjottaa. Minulla olisi ollut potentiaalia parempaan, mikä luo samalla toivoa tähän vuoteen. Olin yli puolissa tämän viikon lähdöistä ensimmäisellä ylämerkillä seitsemän parhaan joukossa. Paljon on töitä tehtävänä, mutta olen luottavainen sen suhteen, että kesään mennessä homma hoituu hyvin koko radan ympäri, Tokioon jo valittu Lontoon olympiahopeamitalisti sanoo.

Petäjä-Sirén saapuu nyt kahdeksi viikoksi kotiin, minkä jälkeen hän suuntaa Espanjan Cadiziin harjoittelemaan huhtikuun lopun MM-kilpailuita varten.

Tulokset: http://vilamourasailing.sailti.com/en/default/races/race-resultsall/text/2021-rs-x-windsurfing-european-and-youth-european-championships-open-trophy-en

Kuvat: Osga_Photo/Joao Costa Ferreira