09.02.2018

Ratamoottoriveneilyn SM-sarjalle oma promoottori ja uusi nimi

Ratamoottoriveneiden SM-sarja on saanut oman promoottorin. Suomen Purjehdus ja Veneilyliitto SPV ry ja Liquid Level Promotions ry ovat allekirjoittaneet SM-sarjan järjestelyistä kolmen vuoden sopimuksen. Ratamoottoriveneiden uudistunut SM-sarja tullaan jatkossa tuntemaan ja markkinoimaan nimellä Race WKND!

Suomalaisella ratamoottoriveneilyllä on pitkät ja menestyksekkäät perinteet. Kotoinen SM-sarja kokee jo tulevana kesänä historiansa merkittävimmät muutokset, kun sarjan uusi promoottori rakentaa SM-sarjan ympärille uuden yleisöystävällisen ja kansainvälisen konseptin.

Race WKND! SM-sarjassa kilpaillaan mitaleista neljässä eri kilpailuluokassa: SJ10, GT15, GT30 ja F4. Sarjassa tullaan ajamaan 4-6 SM-osakilpailua. Kilpailukalenteri vahvistetaan myöhemmin.

Uutta on myös se, että Race WKND! SM-sarja on avoin mestaruussarja, joka merkitsee sitä, että SM-mitaleista saavat ajaa myös Suomen rajojen ulkopuolelta tulevat kuljettajat. Uudessa konseptissa sarjan promoottori tuo mukanaan osaavan organisaation, joka yhteistyössä järjestävän seuran kanssa luo puitteet onnistuneelle tapahtumalle.

– Suomi on tuhansien järvien maa ja meillä on satoja hienoja kohteita, joihin voi rakentaa hyvän kilpailutapahtuman sekä kilpailijoille ja katsojille että sarjan kaikille yhteistyökumppaneille.

Tärkeää on myös uusien harrastajien saaminen sarjaan, sekä ennen kaikkea harrastuksen verrattain edullisen kustannustason esille tuominen.

– Kustannustaso harrastamiselle, sekä täysin uusi mahdollisuus toimia ns. ostokuskina ilman omaa kalustoa ja sen tuomia haasteita etenkin säilytyksen ja säätämisen osalta, on tullut monelle uudelle ja potentiaaliselle harrastajalle erittäin positiivisena yllätyksenä.

– Uudistuneen sarjan luokat esitellään kokonaisuudessaan Vene 18 Båt messuilla Helsingin Messukeskuksessa Race WKND!:in osastolla 7g151 hallissa 7, jossa harrastuksesta kiinnostuneet pääsevät tutustumaan lajin kalustoon sekä viikonloppuisin myös tapaamaan ja haastattelemaan nykyisiä kisapilotteja.

– Tulemme piakkoin myös ulos tiedotteella, jossa avaamme konseptimme sisältöä tarkemmin, sekä julkaisemme Race WKND! -kilpailukalenterin kesälle 2018, toteaa sarjan uuden promoottorin, Liquid Level Promotions ry:n Kurt Möller.

Race WKND! SM-sarjan taustajoukoissa on mukana myös F1-veneiden kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö, jolle junioriluokkien ja F4-luokan SM-sarjan kehittäminen on tärkeä asia. Seliö on itsekin juniorien SJ15 -luokan Suomen mestari. Luokan SM-kultaa Seliö ajoi 15-vuotiaana kaudella 1990.

– Lähdin mukaan tekemään työtä koko suomalaisen kilpaveneurheilun hyväksi. Tuon organisaatioon 20 vuoden kokemukseni lajin huipputasolta sekä kaikki maailmalta opitut hyvät ja toimivat asiat.

– Suomalaiset pärjäävät kansainvälisellä tasolla erittäin hyvin. Kilpaveneurheilumme ansaitsee paremman tunnettuuden ja näkyvyyden maassamme. Lajimme tuottaa joka vuosi useita PM-, EM- ja MM-tason arvokisamitalisteja. Lisäksi kysymyksessä on koko perheen harrastus, joka on lisäksi yleisö- ja ympäristöystävällinen sekä näyttävä laji, Seliö muistuttaa.

Race Wknd! SM-kilpailuluokat

Luokka SJ10
Kansallinen nuorisoluokka 8-12-vuotiaille.
Moottori: teho 10 hv, nelitahtinen tehdasvalmisteinen vakiomoottori
Vene: yksityyppinen ”speedrace”, minimipaino 175 kg (sis. kuljettajan)
Huippunopeus: 50 km/h

Luokka GT15
Kansainvälinen nuorisoluokka 10-16-vuotiaille.
Moottori: teho15 hv, nelitahtinen vakioperämoottori
Vene: yksirunkovene, minimipaino 210 kg (sis.kuljettajan)
Huippunopeus: 65 km/h

Luokka GT30
Kansainvälinen luokka, kilpailemisen voi aloittaa 14-vuotiaana.
Moottori: teho 30 hv, nelitahtinen vakioperämoottori
Vene: yksirunkovene, minimipaino 250 kg (sis. kuljettajan)
Huippunopeus: 80 km/h

Luokka F4
Formularataveneluokka, jossa kilpailemisen voi aloittaa 14-vuotiaana.
Moottori: teho 60 hv, nelitahtinen vakioperämoottori
Vene: katamaraanirunko, minimipaino 350 kg (sis. kuljettajan)
Huippunopeus: 120 km/h

Lisätietoja:
Race WKND! SM-sarja
Liquid Level Promotions ry
Kurt Möller 040 543 8425