27.05.2022

Ratamoottoriveneilyn SM-sarja pärähtää käyntiin

Ratamoottoriveneilyn SM-sarja RaceWKND! käynnistyy tänä viikonloppuna Lohjan Aurlahdella. Kauteen lähdetään herkullisissa asetelmissa, kun viime kauden F4-luokan kärkikaksikko Alexander Lindholm ja Sami Reinikainen ovat joukosta poissa.

Maailmanmestariksi kaasutellut Reinikainen laittoi ajohanskat naulaan ja keskittyy jatkossa tyttärensä ajoharrastukseen. Hallitseva suomenmestari ja maailmanmestariksi kaudella 2020 ajanut Lindholm puolestaan tavoittelee siirtymistä isompiin luokkiin kansainvälisillä areenoilla.

Mestarikandidaatteja alkavalle kaudelle on monta. Viime kaudella kolmanneksi ajanut Viron Stefan Arand on osoittanut vauhtinsa ja on monen kirjoissa mestarisuosikki. Paluun F4-sarjaan tekevä Roope Virtanen oli kaudella 2020 podiumilla jokaisessa kilpailussa ja samaa odotetaan nytkin.

Vahvoja haastajia ovat myös kärjen tuntumassa viime kauden ajaneet Jarno Vilmunen ja Tino Lehto.

Kuljettajilta kysyttäessä samat nimet toistuvat, kun kysytään kovimpia haastajia.

– Kovimpina haastajina pidän Arandia ja Vilmusta. Lähden kauteen hyvillä fiiliksillä. Edellisestä kisasta on jo aikaa. Saa nähdä kuinka paljon vastustajat ovat kehittyneet, Roope Virtanen kertoo.

Vilmunen saa alleen maailmanmestari Reinikaisen veneen, joten odotukset ovat korkealla.

– Uuden veneen myötä kaikki on uutta ja sen myötä fiilikset ovat hieman jännittyneetkin. Mielenkiinoista nähdä, kuinka korkealle päästään tällä kalustolla. Jokaisesta kilpailusta lähdetään toki mitalisijaa tavoittelemaan, Vilmunen sanoo.

Lehto säväytti viime kaudella MM-kilpailuiden neljännellä sijallaan, mutta ei nimeä yksittäisiä haastajia.

– Taso tulee olemaan tänäkin vuonna korkea, eikä ketään voi jättää huomioimatta. Koko talvi on tehty työtä tulevaa kautta varten, joten lähden intoa täynnä kauden alkuun, Lehto kertoo.

RaceWKND!:in osakilpailut ajetaan tällä kaudella Lohjan lisäksi Raumalla, Kuopiossa, Vaasassa ja Jyväskylässä. Mestaruudesta kamppaillaan GT10, GT15, GT30   ja F4 -luokissa.

Erityisen kiinnostava on uusi GT10-juonioriluokka. Kyseessä on entinen SJ10-luokka, joka sai täksi vuodeksi UIM:n (Union Internationale Motonautique) hyväksynnän kansainväliseksi sarjaksi.

– Tämä on hieno saavutus ja kunnianosoitus suomalaiselle kilpaveneilylle, kertoo kaksinkertainen F1-luokan maailmanmestari Sami Seliö.

ISTV ja RUUTU näyttävät kauden kaikkien osakilpailuiden päätöspäivän suorana: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/istv-urheilu
Alfa-TV lähettää osakilpailusta tunnin pituisen koosteen kilpailuviikonloppua seuraavana lauantaina.

Lisätiedot: Nuppu Böhmig, +358 44 988 0781, nuppu@racewknd.fi
Tulokset: https://www.racewknd.fi/

Kuva: Vilma Savela/ RaceWKND!