02.06.2022

Ratamoottoriveneilyn F1-sarja käynnistyy – Sami Seliö tavoittelee kolmatta maailmanmestaruuttaan

Taistelu ratamoottoriveneilyn F1-sarjan maailmanmestaruudesta käynnistyy tänä viikonloppuna Ranskan Maconissa. Suomalaisittain luvassa on paljon jännitettävää. Lajilegenda Sami Seliö tavoittelee jo kolmatta maailmanmestaruuttaan. Uudet suomalaisnimet Alec Weckström ja Kalle Viippo puolestaan osoittivat debyyttikaudellaan 2021 vahvaa menestyspotentiaalia kuninkuusluokassa.

Seliö näytti viime kaudella, että vauhti on tallella. Epäonnea oli melkoisesti matkassa ja parhaaksi kellotukseksi jäi kolmas sija avausosakilpailussa. Alkavaan kauteen Sharjah Teamin kuljettaja lähtee positiivisissa tunnelmissa.

– Tavoitteita ei ole voinut moneen vuoteen tarkistaa. Kolmas maailmanmestaruus on tähtäimessä. Lähellä se on ollut jo monta kertaa. Epäonni ja tekniikkamurheet kuuluvat moottoriurheiluun, mutta siihenkin nähden melkoisia harmeja on ollut. Alkavaa kautta ajatellen näyttää hyvältä. Vauhti on kunnossa, mutta tuuriakin tarvitaan, Seliö kertoo.

Gillman Racingiä edustava Alec Weckström valittiin viime kaudella F1-sarjan vuoden tulokkaaksi. Kauden kruunasi toinen sija päätösosakilpailussa. Weckström ei ollut yllättynyt, että vauhtia löytyy myös F1-luokassa.

– Olen ajanut jo pienenä poikana kilpaa kansainvälisellä tasolla ja on tuttua hommaa ajaa kovia kuskeja vastaan. Tavoitteet tähän kauteen ovat korkealla. Moottoriurheilussa tekniset murheet ja kolarit saattavat yllättää, mutta kun korkealle tähtää niin eiköhän siitä hyvä tule, Weckström sanoo.

Toinen suomalaistulokas, Team Swedenissä ajava Kalle Viippo teki myös vaikutuksen nousten kuudenneksi kauden kahdessa päätöskilpailussa. Maailmanmestaruuteen ajoi Viipon tallikaveri, ruotsalainen konkari Jonas Andersson. Uralleen tavoitteeksi Viippo ilmoittaa maailmanmestaruuden, mutta malttiakin löytyy.

– Koetetaan ensi kaudella päästä ajamaan niin paljon kuin vauhtia löytyy. Meillä on Jonaksen kanssa sama kalusto alla, joten siinäkin mielessä on kaikki edellytykset pärjätä. Katsotaan mihin asti ensi kaudella päästään – aika näyttää, Viippo toteaa.

Hienon suomalaiskattauksen F1-luokassa viimeistelee Filip Roms, jonka ilmoitettiin juuri Ranskan osakilpailun alla liittyvän Gillman Racing tallin vahvuuteen. Hänet nähdään tositoimissa juhannusviikonlopun Italian osakilpailusta alkaen.

Kauden kilpailukalenteri odottaa pandemiatilanteen vuoksi vielä lopullista vahvistumistaan, mutta ajamaan päästäneen enemmän kuin viime vuonna.

Seuraa F1-kilpailuita ja tuloksia osoitteessa F1H2O.COM ja suomenkielisiä juttuja osoitteessa spv.fi

Lisätiedot: Mikaela Dunderfelt, 040 773 6012, mikaela.dunderfelt@spv.fi

Kuva: Simon Palfrader