kilpaveneily, Sami Seliö
23.09.2022

Ratamoottoriveneilyn F1-sarja jatkuu Italiassa – suomalaisilla paljon pelissä

Ratamoottoriveneilyn MM-sarja jatkuu tänä viikonloppuna Italian San Nazzarossa. Kyseessä on tuplaosakilpailu, joten maailmanmestaruustaiston kannalta luvassa on tärkeä ja jännittävä viikonloppu.

Suomalaisista mukana ovat kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö, viime vuoden tulokkaaksi valittu Alec Weckström sekä vahvoja otteita esittänyt Kalle Viippo, joka Weckströmin tavoin teki debyyttinsä viime kaudella. Paikalla kalustoa testaamassa on myös Gillman Racing -tallin kanssa sopimuksen tehnyt konkari Filip Roms, mutta hän ei starttaa vielä Italian osakilpailuissa.

Viikonloppuun lähdetään suomalaisittain huippukiinnostavissa asemissa. Edellisessä osakilpailussa, kauden avauksessa Ranskan Maconisssa Seliö otti paalupaikan ja johti kilpailua selvästi, kunnes sähkövika pilasi upeasti menneen viikonlopun.

Seliön vauhdista on saatu vakuuttavaa näyttöä myös F2-luokan puolella. Viime viikonloppuna Portugalissa päättyneessä sarjassa Seliö nappasi MM-hopeaa. Team Sharjahia edustavan Seliön tavoitteet Italiaan ovat selvät.

– Minimitavoite on jo pitkään ollut palkintopallisijoitus. Voittaminen ei ole koskaan helppoa, mutta Ranskan vauhtien jälkeen siitä lähdetään ilman muuta taistelemaan, Seliö kertoi.

Kauden avauksessa Gillman Racingiä edustava Weckström ajoi komeasti neljänneksi ja Team Swedenin Viippo seitsemänneksi. Kaksikolla on viikonloppuna paljon pelissä ja lupa on odottaa hyvää myös heiltä.

Tulokset ja seuranta: Seuraa F1-kilpailuita ja tuloksia osoitteessa F1H2O.COM ja suomenkielisiä juttuja osoitteessa spv.fi

Lisätiedot: Mikaela Dunderfelt, 040 773 6012, mikaela.dunderfelt@spv.fi

Kilpaveneily Alec Wecström
Alec Wecström (keskellä) ja uusi tallikaveri Filip Roms sekä Gillman Racingin tallipäällikkö ja lajilegenda Scott Gillman, kuva Xavier Bertin

Kilpaveneily Kalle Viippo
Team Swedenin Kalle Viippo ja tallikaveri, hallitseva maailmanmestari Jonas Andersson, kuva Xavier Bertin

Kilpaveneily Alec Weckström
Alec Weckström vauhdissa, kuva Xavier Bertin