04.03.2024

Ratamoottoriveneilyn F1-kausi käynnistyi Indonesiassa | Sami Seliö kuudes

F1-ratamoottoriveneilyn kisakausi käynnistyi viikonloppuna Indonesiassa. Tällä kaudella F1-sarjassa kilpailevat Filip Roms (Sharjah Team) ja suomalaisen Red Devil SMC F1 -tiimin Sami Seliö. Seliö sijoittui F1H2O-veneiden avausviikonlopussa kuudenneksi. Suomalaistiimillä oli viikonloppuna selvittämättömiä haasteita veneiden kanssa.

– Meillä oli koko viikonlopun ajan moottorien sekä tekniikan kanssa ongelmia. Meillä molemmilla, minulla ja Ferdinandilla (Zandbergen), oli käytössä uudet koneet, joihin emme vain löytäneet oikeita säätöjä. Mitään ei rikottu, mutta emme saaneet tekniikkaa toimimaan haluamallamme tavalla. Tehot olivat kateissa kokonaan, Seliö kertoo joukkueen tiedotteessa.

– Ajaminen oli vajaa tehoisella moottorilla tuskaa ja kauden MM-avaus oli enemmänkin selviytymistä. Kuudes sija oli meille taisteluvoitto. Olosuhteisiin nähden saimme hyvät pisteet matkaamme, Seliö jatkaa.

Kilpailun voitti Filip Romsin tallikaveri Rusty Wyatt. Romsin kilpailu päättyi puolestaan yhteentörmäykseen Seliön tiimikaveri Ferdinand Zandbergenin kanssa. 

MM-tulokset ja kokonaistilanne löytyy tästä. F1-ratamoottoriveneilyn kausi jatkuu pääsiäisenä 29.-31. maaliskuuta

F1H2O Kilpailukalenteri 2024

1.-3. Indonesian GP

29.-31.3. Vietnamin GP

14.-16.6. Italian GP

5.-7.7. Euroopan GP (TBC)

20.-22.9. Kiinan GP

127.-29.9. Kiinan GP 2

Marraskuu: Aasian GP (TBA)

Joulukuu: Arabiemiraattien GP

Artikkelikuva: Arek Rejs / UIM F1H2O