02.09.2017

Raju vatsatauti pakotti Wulffin ja Ruskolan keskeyttämään MM-regatan

Noora Ruskolan ja Mikaela Wulffin 49er FX:n MM-regatta päättyi keskeytykseen, kun yli viikon kestänyt vatsatauti vei Wulffin lopulta sairaalahoitoon. Ruskola ja Wulff olivat ensimmäisen päivän jälkeen kokonaistilanteessa kolmantena, mutta Wulffin tauti paheni uudelleen ja hän hakeutui torstaiaamuna sairaalahoitoon, jossa sai nesteytystä.

Wulff ja Ruskola olivat sen jälkeen mukana vielä kovatuulisen päivän neljässä lähdössä, mutta käytyään uudelleen sairaalassa ja keskusteltuaan lähipiirinsä, Olympiakomitean lääkärin Maarit Valtosen ja oman lääkärinsä Jammu Öunapin kanssa Wulff päätti jättää kilpailun kesken.

– Päätös tuntui todella vaikealta, sillä kilpailuhenkisenä olisin halunnut olla taistelemassa tärkeistä sijoista. Ruoka ei maistu ja vatsani kramppaa edelleen, joten tämä päätös oli pakko tehdä, Wulff sanoo.

– Meillä oli niin mahtava startti kisalle, että harmittaa todella paljon, ettemme voineet taistella menestyksestä täysillä.

Ruskola ehti toipua vatsataudistaan ennen kilpailun alkua, mutta Wulffilla tauti on ollut rajumpi ja sitkeämpi. Kaksikko suunnitteli palaavansa starttilinjalle lauantaina, mutta Wulff oli aamulla yhä liian heikkona purjehtiakseen. Kilpailun vahva alku lähtövoittoineen osoitti, että terveenä suomalaiskaksikko pystyy haastamaan luokassaan jopa maailman kärkitiimit.

Tulokset: http://49er.org/event/2017-world-championship/