24.05.2018

RaceWKND!:in toimintaohjeistus 2018

Ratamoottoriveneilyn uuden SM-sarjan, RaceWKND!:in kuulumiset ja toimintaohjeistus kaudesta 2018 alkaen.

Ratamoottoriveneilyn, sekä etenkin SM-sarjan kehittäminen on SPV:n tulevaisuuden kärkihankkeita. Käytännön toteutuksesta vastaa kolmevuotisella sopimuksella Liquid Level Promotions. Tässä hieman mitä tuleman pitää:

  1. Nimi

SM-sarjan nimeksi tulee RaceWKND!, mikä kuvaa tapahtuman kestoa ja antaa kilpailuviikonlopulle vauhdikkaan fiiliksen modernilla tvistillä. Jatkossa ratamoottoriveneilyn SM-sarja =  RaceWKND!

  1. Veneluokat

RaceWKND!:issä kilpaillaan Suomen mestaruudesta seuraavissa luokissa:

SJ-10

GT-15

GT-30

F4

Osakilpailuihin ovat promoottorin puolesta tervetulleita myös F125 ja F250 luokat, vaikka ne eivät kuulu varsinaisen sopimuksen piiriin. Jokaisesta osakilpailusta sovitaan osallistuminen ko. luokkien osalta erikseen.

  1. Yhteistyösopimuksen tausta

Lajille on haluttu face lift, jonka tarkoituksena on tuoda se tunnetummaksi, läheisemmäksi sekä mielenkiintoisemmaksi niin nykyisille osallistujille, suurelle yleisölle, kuin myös uusille potentiaalisille harrastajille ja kilpailijoille. Uusi promoottori on sitoutunut kehittämään rataveneilyä ym. näkökulmista, jotka merkittävissä osin muodostuvat niin uusien kilpailijoiden houkuttelemisesta ja lajin mielenkiintoisesta esittelemisestä, kuin myös alati kehittyvistä ja sisällöltään kasvavista tapahtumista.

Onnistuneeseen lopputulokseen pääsemiseksi tarvitaan kaikkien yhteistä panostusta ja positiivista mieltä. Tämä koskee niin lajiliittoa, promoottoria, kilpailuja järjestäviä seuroja, kuin myös kaikkia tiimejä sekä kilpailijoita.

  1. Arvo ja arvomaailma

”Passion for Powerboat Racing”

Käytännössä tämä tarkoittaa kaikkien yhteistä halua kilpailla, kehittää ja kehittyä ratamoottoriveneilyn saralla, toimimalla positiivisella asenteella koko lajin hyväksi. Varikolla ja sen ulkopuolella tämä näkyy arvostuksessa toisia kilpailijoita, tiimejä ja kaikkia ratamoottoriveneilyn parissa toimivia kohtaan. Kannustetaan yhdessä toisiamme, annetaan apua ja uskalletaan sitä myös tarvittaessa pyytää.

  1. Yhteistyösopimuksen tarkoitus

Pitkäjänteisenä tarkoituksena on kasvattaa ratamoottoriveneilyn medianäkyvyyttä sekä harrastajamäärää. Uusia paikkakuntia on tarkoitus saada järjestämään sekä etenkin isännöimään kilpailuja, tarjoamalla ammattimaisesti järjestetty, vauhdikas, kiinnostava ja yleisöä paikalle houkutteleva tapahtuma.

Erityisen tärkeää on huomioida, että kyse on etupäässä ratamoottoriveneilyn kehittämisestä edellä kuvatulla tavalla.

  1. Kilpailujen anominen ja niistä päättäminen

Kilpailut anotaan kaudesta 2019 alkaen suoraan promoottorilta. Linkki anomukseen löytyy osoitteesta www.racewknd.fi. Kilpailujen anomisen aikataulu on aiemman mukainen ja kauden 2019 kilpailut tulee anoa 30.9.2018 mennessä. Anomisen helpottamiseksi on ym. nettisivuilla tähän oma lomake.

Päätöksistä ilmoitetaan hakijoille 31.1.2019 mennessä. Promoottori pidättää itsellään oikeuden sekä ehdottaa muuta kuin anottua aikaa kuin myös hyväksyä tai hylätä anomuksen.

  1. Kilpailuviikonloput ja muut tapahtumat

Kilpailuviikonloppuja on kauden 2018 aikana viisi:

7.-8.7. Kotka

21.-22.7. Hirvensalmi

4.-5.8. Imatra

25.8. Karjalohja

15.-16.9.  Messilä

Tutustumis- ja harjoittelupäivä, FunRUN!

26.5.  Lohja, tarkemmat ohjeet 24.5 aikana osoitteessa www.racewknd.fi

31.8 (mahd. myös 1.9) Kotka, tarkemmat ohjeet tapahtumaviikolla

Fanimatka F-1 kilpailuun:

15.-17.6. Lontoo, tarkemmat ohjeet kurt.moller@racewknd.fi ja/tai 040-5438425

Tarkemmat tiedot ohjeineen löytyvät sivulta www.racewknd.fi kunkin ym. päivämäärän kohdalta ns. kilpailu tai tapahtumakutsusta hyvissä ajoin ennen ko. tapahtumaa. Tiedoista löytyvät tarkka aika ja paikka, ilmoittautumisohjeistus, mahdollinen tiimien sijainti tai varikko-alueen täyttö-ohjeistus ja kartta, saapumisohjeistus, varustelistaus, majoitus-, matka- ja ateriamahdollisuudet sekä mahdolliset tarjoukset/edut. Ohjeistuksesta käyvät ilmi myös mahdollinen oheistoiminta sekä kattavat yhteystiedot.

  1. Viikonloppujen sisältö

Kilpailuviikonloppu on kokonaisuudessaan kilpailijoiden kannalta kaksipäiväinen tapahtuma, pois lukien 25.8 ajettava Karjalohjan osakilpailu.

RaceWKND! -tapahtuma alkaa kolmen ensimmäisen osakilpailun osalta perjantain katsastuksilla ja päättyy sunnuntaina. Karjalohjan osakilpailu alkaa perjantain katsastuksilla ja päättyy lauantaina. Messilän osakilpailu alkaa torstain katsastuksilla ja päättyy lauantaina yhteiseen illanviettoon. Tarkennetut ja yksityiskohtaiset ohjeet osoitteessa www.racewknd.fi. Veneiden katsastukset aloitetaan siis jo torstaina/perjantaina, jotta kilpailuviikonloppu voidaan viedä tehokkaasti läpi. Paikalle saa toki tulla vasta varsinainsen kilpailupäivän aamuna, jolloin katsastukset jatkuvat, mutta suositeltavaa on tulla jo edellisenä päivänä. Näin pystymme yhdessä varmistamaan aikataulussa pysymisen. Erityisen tärkeää tämä on Karjalohjan osakilpailussa, jolloin kaikki kisalähdöt ajetaan lauantain aikana. Virallisesti kilpailuviikonloppu alkaa kuljettajan osalta ilmoittautumisesta paikan päällä ja päättyy palkintojen jakoon, sekä mahdolliseen lehdistötilaisuuteen.

Kilpailuviikonloppu on lähtöjen osalta kaksipäiväinen (pl. Karjalohjan kilpailu) ja muodostuu SJ-10, GT-15 ja GT-30 luokissa neljästä startista, joista kisastartteja on päivittäin kaksi kutakin veneluokkaa kohden, eli yhteensä 6kpl. F4-luokassa ajetaan molempina kisapäivinä vapaat harjoitukset, aika-ajot, paraatikierros sekä n. 20 kierroksen GP. Viikonlopun aikana ajetaan siis yhteensä 14 lähtöä, vapaita harjoituksia, 5xaika-ajot, 2 paraatikierrosta sekä mahdolliset näytösajot mm. vesijeteillä ja foiling purjeveneillä. Kisaviikonlopuissa on ajoittain mukana myös F125 ja F250 –luokan kilpaveneitä, eli tarjolla on vauhdikasta toimintaa alkumetreiltä aina viimeiselle ruutulipulle asti

Alustava ja suuntaa antava viikonlopun ohjelmarunko. Kellonajat tarkemmin kilpailukutsuissa.

Pääasiassa kilpailut ajetaan la-su ja kauden viimeinen kisa Messilässä pe-la, joten varaathan itsellesi ajoissa vapaaksi perjantain 15.9. Karjalohjan ja Messilän kilpailuiden jälkeen on illanvietto. Karjalohjalla ja Messilässä jaetaan kilpailun palkinnot vasta illalla, joten illanviettoon tulee osallistua ainakin alkuillasta.

  1. Uutta kaudelle 2018

Kilpailuviikonloppujen sujuvuuden ja turvallisuuden takaamiseksi on pyritty määrittelemään uusia toimintamalleja. Nämä koskevat etupäässä turvallisuutta, veneiden vesillelaskua, palavien aineiden käsittelyä, henkilökunnan ja vieraiden toimintaa ja tunnistettavuutta, ympäristömääräyksiä sekä yleistä käyttäytymistä kilpailuissa.

Toiminta varikolla

Tiimit

Jokaisen kuljettajan pitää kuulua tiimiin. Minimissään tiimi muodostuu kuljettajasta sekä tiimipäälliköstä. Tiimin henkilöstön ylärajaa ei ole rajattu. Kilpailijan tulee olla jonkin venekerhon jäsen (suomessa SPV:n alainen venekerho). Venekerhoon kuulumista suositellaan myös tiimipäällikölle sekä muillekin tiimin jäsenille. Venekerhoon kuulumisesta on monenlaista iloa ja hyötyä muussakin kuin ratamoottoriveneilyssä, minkä vuoksi jäsenyys on kaikkien etu.

Turvallisuuden, yhdenmukaisuuden, toimivuuden ja kommunikaation varmistamiseksi jokaisella tiimillä tulee kaudesta 2018 alkaen olla UIM:n sääntöjen sekä kansallisten lisämääräysten lisäksi olla seuraavat elementit:

Nimi

Yhtenäinen tai tunnistettava graafinen elementti, kuten logo, väri tms. Helpoimmillaan tämä on tehtävissä esim. yhdenmukaisella T-paidalla, jonka väri on tunnistettavissa ko. tiimiksi.

Promoottori neuvottelee eri vaatevalmistajien kanssa saadakseen kaikille tiimeille reilut alennukset esim. tiimivaatetuksen ostoon. Lisäinfot www.racewknd.fi

Teltta

Tiimillä tulee olla oma teltta, jonka koko on vähintään 3x3m. Toivottavaa on myös teltan ns. Racing -henkisyys, mikä samalla mahdollistaa hyvän laadun ja pitkän iän. Laadukkaita sekä etenkin järkevän hintaisia telttoja löytyy mm. osoitteesta www.dancovershop.com

Teltan ja ns. varikkoalueen turvallisuutta halutaan myös nostaa ja jokaisen teltan katossa tulee olla palovaroitin. Lisäksi tulee teltan ns. etukulmassa olla sammutin (min. 2kg), jotta mahdollisen palon sattuessa myös tiimin ulkopuolinen henkilö tietää mistä sammutin löytyy ja alkusammutustyöt on mahdollista aloittaa mahdollisimman nopeasti. Sammuttimet tulee jokaisen tiimin hankkia itse, kun taas palovaroittimen tiimi saa ensimmäiseen kisaan saapuessaan promoottorilta.

Yhteyshenkilö

Tiimillä tulee olla yhteyshenkilö sekä yhteystiedot, jotka muodostuvat vähintään seuraavista;

Puhelinnumero

Sähköposti

WhatsApp

Yhteyshenkilö vastaa tiimille jaetun tiedon jakamisesta ja mahdollisen ohjeistuksen noudattamisesta tiimin sisällä. Jos tiimillä on oma viestintäkanava, kuten esim. nettisivut, FB tai vastaava, niin siitä on hyvä ilmoittaa myös promoottorille, joka lisää ne linkeiksi www.racewknd.fi sivustolle.

On toivottavaa, että kaikki tiimit saisivat laitettua yhteystietonsa 31.5.2018 mennessä osoitteeseen kurt@racewknd.fi tai 040-5438425.

Mikäli tiimeistä on muutakin infoa, otetaan kaikki mielellään vastaan.

Vieraat

Vieraat ovat erittäin tervetulleita! Sujuvan ja turvallisen kilpailutoiminnan varmistamiseksi tulee vieraita ohjeistaa toimimaan varikolla siten, ettei tiimin toiminta häiriinny ja ettei heille tai muille aiheudu vaaraa. Tarkemmat ohjeet annetaan aina kilpailukohtaisesti etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä.

Kutsukaa siis kisoihin mukaan kavereita, tuttuja, naapureita, sukulaisia tai muuten vaan Racingistä kiinnostuneita. Etenkin potentiaalisia kuskeja kannattaa pyytää paikan päälle aistimaan terve kilpailuhenki ja mukava yhdessä tekemisen meininki. Mitä enemmän väkeä, sitä hienompi tapahtuma.

Sponsorit

Jokaisella tiimillä on oikeus hankkia itselleen sponsoreita vapaasti. Sponsorit saavat näkyä rajoituksetta kalustossa, vaatteissa sekä tiimin viestinnässä.

Tiimien on kuitenkin varattava promoottorin sekä NKT:n vaatimusten mukainen näkyvyys esim. veneessä (kilpailunumero) sekä kaikessa viestinnässä, jossa mainitaan UIM, SPV, NKT tai RaceWKND! (Tarkempi oheistus osoitteessa www.racewknd.fi)

Palautteet

Jokaisen osakilpailun jälkeen tehdään sähköinen kysely, jotta kehityskohdat löydetään ja toimintaa voidaan entisestään kehittää. Suuri vastausprosentti on erittäin toivottava.

Palautetta voi toki antaa myös suoraan Sandralle tai Kurtille. Yhteystiedot alla.

Muuta

Tiimeiltä toivotaan julkaisuvapaita aineistoja (kuvaaja- ja käyttöoikeustiedot), kuten kuvia ja tekstejä kilpailijoista sekä kalustosta, jotta RaceWKND! -sivusto saadaan mahdollisimman monipuoliseksi aineistojen osalta.

Kaikilta ratamoottoriveneilyyn osallistuvilta tai muuten lajiin liittyviltä toivotaan reipasta ja ennen kaikkea positiivista mieltä olla mukana kehittämässä yhdessä tätä meille kaikille rakasta lajia. Matkan varrella tulee varmasti myös epäonnistumisia ja paljon kehityskohteita, mutta toisiamme tukevalla ja positiivisella asenteella kaikista varmasti selvitään ja saadaan Powerboat Racingistä entistäkin kiehtovampi juttu.

Passion for Powerboat Racing!

Lisäkysymyksiin vastaavat:

SPV:n/NKT:n puolesta:

Sandra Roms, sandra.roms@gmail.com, 040-541 65 45 (myös WhatsApp)

RaceWKND!:n puolesta:

Kurt Möller, kurt@racewknd.fi, 040-543 84 25 (myös WhatsApp)