09.09.2020

Purjehdusliiga starttaa Naantalista – Seglingsligan startar i Nådendal

Suomen Purjehdusliiga kilpaillaan syys- ja lokakuussa viimevuotiseen tapaan. Semifinaalit järjestetään Naantalissa 12.-13.9. ja Helsingin Kulosaaressa 19.-20.9. 12 parasta joukkuetta yltää kamppailemaan seurojen SM-mitaleista Maarianhaminaan.

Mukaan osakilpailuihin mahtuu yhteensä 24 joukkuetta – ja jonoa olisi ollut vielä lisäpaikoille.

– Meidän oli ensi kertaa valitettavasti rajoitettava osallistujien määrää. Nyt, kun suunta on kasvava, pyrimme ensi vuonna ilman muuta vastaamaan kysyntään, Gedi Lindahl Purjehdusliigasta kertoo.

Purjehdusliigassa mitellään Suomen mestaruuden lisäksi myös edustuspaikoista vuoden 2021 Sailing Champions Leaguessa sekä Nord Stream Racessa.

 ***

Finska Seglingsligan seglas som ifjol i September och Oktober. Semifinalerna seglas i Nådendal och på Brändö i Helsingfors. De 12 bästa lagen från semifinalerna kämpar i Mariehamn om FM-medaljer för finska seglingsklubbar.

– Det ryms 24 lag med i ligans deltävlingar och vi har lag ännu på vänteslistan. För första gången så behövde vi begränsa antalet deltagare. Nu, när riktningen är växande, kommer vi nästa säsong att svara på efterfrågan, säger Gedi Lindahl från Seglingsligan.

I Finska Seglingsligan seglar man vid sidan om finskt mästerskap även om representationsplatser till Sailing Champions League och Nord Stream Race år 2021.

Purjehdusliigan osakilpailut 2020/Seglingsligans deltävlingar 2020:

12.-13.9.2020 Semi 1, NPS, Naantali/Nådendal, treenipäivä/träningsdag 11.9.

19.-20.9.2020 Semi 2, BS, Helsinki/Helsingfors, treenipäivä/träningsdag 18.9.

2.-4.10.2020 Finaali/Final, ÅSS, Maarianhamina/Mariehamn

***

Purjehdusliiga-joukkueet/Lagen i Seglingsligan:

Airisto Segelsällskap, ASS

Brändö Seglare, BS 1

Brändö Seglare, BS 2

Brändö Seglare, BS Women

Esbo Segelförening, ESF 1

Esbo Segelförening, ESF 2

Helsingfors Segelklubb, HSK 1

Helsingfors Segelklubb, HSK Women

Mariehamns Seglarförening, MSF 1

Mariehamns Seglarförening, MSF 2

Nyländska Jaktklubben, NJK 1

Nyländska Jaktklubben, NJK 2

Nyländska Jaktklubben, NJK Women

Naantalin Pursiseura, NPS

Turun Pursiseura, TPS

Turun Pursiseura, TPS Youth

Vaasan Merenkyntäjät, VM

WaWe Sailing Academy, WaWe

West Nyland Yacht Club, WNYC

Wasa Segelförening, WSF

Xtra Stærk Ocean Racing Society, XS Defender

Xtra Stærk Ocean Racing Society, XS Challenger

Åländska Segelsällskapet, ÅSS 1

Åländska Segelsällskapet, ÅSS 2

***

Livetracking & tulokset/resultat, SAP Sailing: sapsailing.com 

Facebook: https://www.facebook.com/purjehdusliiga

Instagram: finnishsailingleague

Kuvat mediakäyttöön/bilder för media (Pepe Korteniemi/SPV): https://drive.google.com/drive/folders/1PYKJg6xKRztsoVfr5GdXkYVrPVY7kIU4?usp=sharing

*** 

Koronaohjeistus purjehtijoille: Vastuullisesti vesille Purjehdusliigassa

Koronapandemian vuoksi tarkkaavaisuutta vaaditaan myös rannassa ja vesillä. Suomen Purjehdus ja Veneily (SPV) tarjoaa jokaiselle Purjehdusliigan purjehtijalle ja jurylle käyttöön käsidesiä ja halukkaille myös kasvomaskin. Pukuhuonetilat ovat käytössä, mutta muistathan erityisen varovaisuuden ja turvavälit sielläkin.

Pidämme kipparikokouksen mahdollisuuksien mukaan ulkotiloissa, ja mikäli siirrymme sisälle, huolehdimme turvaväleistä ja tarvittaessa maskien käytöstä. Kipparikokouksiin tulee osallistua vain yksi henkilö per joukkue. Kokouksissa kerrotaan tarkemmat koronaan liittyvät ohjeet viikonlopun ajalle. Kipparin tulee informoida joukkuetta ohjeista.

Muissa sisätiloissa tapahtuvissa kokoontumisissa (sadesää ja ruokailut) tulee joukkueen ryhmittyä yhden pöydän ääreen ja välttää lähikontaktia muiden joukkueiden jäseniin (tai käyttää maskia). Sisään siirryttäessä tulee pestä kädet huolella ja käyttää käsidesiä. Käytetyille maskeille tulee erillinen roskasäiliö uloskäynnin yhteyteen.

Kättelyt, halaukset ja ylävitoset eivät nykytilanteessa ole suositeltavia. Tapahtumaan ei saa tulla flunssa- tai vatsatautioireisena.

SPV suosittelee noudattamaan THL:n ja Suomen Olympiakomitean korona- ja karanteeniohjeistuksia.

Lue lisää: thl.fi ja olympiakomitea.fi