01.08.2022

Purjehdusjuhlaa Nuorten PM-kisoissa

Viime viikolla (24. -30. heinäkuuta) HSK:lla järjestettiin Nordic Youth Sailing Championship -kilpailut.  Kilpailuun osallistui 250 nuorta urheilijaa kahdeksasta maasta. Edustettuina oli Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Viro, Latvia ja Ukraina. Mukana kisoissa oli myös runsaasti vanhempia, joukkueenjäseniä sekä valmentajia, kaiken kaikkiaan kisat osallistivat 600 henkilöä.

Nuorten PM-kisat vaativat suuren ponnistuksen kilpailujärjestäjiltä. Kilpalutiimiin kuului kilpailtoimiston päällikkö Sami Sailo, juniorilautakunnan päällikkö Jussi Seppänen, sekä pääjärjestäjät Tommi Stenius ja Santiago Lopez. Kilpailuviikon aikana toimi myös päivittäin 40 hengen vapaaehtoisryhmä.

– Kilpailut olivat pidemmän aikavälin suunnittelun tulos, koska tapahtumaa jouduttiin lykkäämään kahdella vuodella. Osallistujat pitivät järjestelyistä ja paras saamamme kohteliaisuus oli, että kaikki sujui helposti satamassa. Näiden kisojen ihmis- ja venemäärällä se tarkoittaa että järjestelyt olivat todella hyvät, kommentoi Santiago Lopez

ILCA 6 -luokassa voiton vei tytöistä Vanessa Voutilainen (NJK) ja pojista Samuel Rikala (HSK). Leo Florèn (SWE) voitti poikien, ja Alma Beijar tyttöjen Opti-luokan mestaruuden. Tanska vei tyttöjen joukkuekisan, poikien joukkuekisassa voiton vei Ruotsi. 

Kurkkaa lopputulokset täältä

Lisää kuvia ja kilpailutunnelmia löytyy facebookista

Joukkuekisan voittajat, Ruotsi

Kuvat ja Video: Emilio Santinelli