30.11.2017

Purjehdus Olympiakomitean investointilaji

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on julkaissut ensimmäiset uuden tehostamistukijärjestelmänsä mukaiset tukipäätökset. Huippu-urheiluyksikkö jakoi vuodelle 2018 kesäolympialajien ja muiden kansainvälisen tason kesälajien tehostamistukea yhteensä 3 223 760 euroa ja parakesälajien tukea 338 000 euroa. Summalla tuetaan sellaisia kansainvälisen tason valmentautumisprosesseja, joihin myös laji itse satsaa ja uskoo merkittävästi.

Kesälajien tukien kokonaissumma kasvoi lievästi vuoteen 2017 verrattuna. Huippu-urheiluyksikön huippuvaiheen ohjelman johtaja Mika Lehtimäki korostaa, että suurin muutos on tehty keskittämällä ja kasvattamalla panostusta kärkiurheilijoihin sekä lajeihin, joissa Huippu-urheiluyksikön tehostamistuella on paras investointilooginen vaikuttavuus.

-Olemme halunneet vahvistaa menetyspotentiaalisten urheilijoiden ja joukkueiden valmistautumista kohti Tokiota. Tämä on tarkoittanut keskittämistä lajien välillä, mutta myös lajien sisällä. Kasvu kohdistuu erityisesti kärkiprosesseihin, Lehtimäki sanoo.

Viime vuonna tukea sai yhteensä 33 olympialajia ja kansainvälisen tason kesälajia sekä 13 paralympialajia. Tänä vuonna prosessiin osallistui 35 olympialajia ja kansainvälisen tason kesälajia, joista 18 sai lajitukea ja yhdeksän lajin urheilijoille myönnettiin yksilötukea.

Lehtimäki painottaa, että huippu-urheiluyksikön tuki on tehostamistukea, jolla tuetaan sellaisia uskottavia, kansainvälisen tason prosesseja, joihin laji ja lajiliitto itse satsaavat ja uskovat merkittävästi. Purjehdus kuuluu näiden lajien joukkoon.

– Olemme ilman muuta tyytyväisiä, että saimme suunnilleen saman suuruisen tuen kuin tällekin vuodelle ja että olemme investointilajien joukossa. Tähtäämme siihen, että nousemme ensi vuonna kärkilajiksi, SPV:n urheilutoimenjohtaja Jan Thorström sanoo.

 

Lajikohtaiset tukipäätökset on nähtävillä Olympiakomitean sivuilla www.olympiakomitea.fi.

 

Purjehdus

Tukiohjelma: Investointilaji

Tehostamistuen kokonaissumma: 290 000 €.

Tuen kohdentuminen:

– Tukipurjehtijoiden kansainvälisten projektien tehostamistuki (parhaat parhaiden kanssa; harjoitus, leiritys ja kilpailuohjelma huipputasolla), yhteensä 150 300 euroa.

– Maajoukkuetoiminnan ja haastajatoiminnan tuki
– Kehitystyö projektien tukena (pelikirja- ja taktiikkaprojekti, venekuntakohtaiset tarpeet, olosuhdekartoitus leiri- ja kilpailutoiminnassa)
– Olympiavalmentajatuki: Joakim Wilenius

– NOV-palkkatuki: Jan Gahmberg, Vili Kaijansinkko