26.08.2020

Purjehduksen koulumestaruuskilpailut 25.9. – ilmoittaudu mukaan!

Perinteeksi muodostuneet valtakunnalliset yläkoulujen väliset Purjehduksen koulumestaruuskilpailut purjehditaan Espoossa syykuussa. Tapahtuman järjestää yhteistyössä Esbo Segelförening (ESF) ja Suomen Purjehdus ja Veneily (SPV).

Milloin: perjantaina 25.9.2020, kello 9-16

Missä: Amiraalinsatama 3, 02360 Espoo/ESF

Kutsu

Inbjudan

Purjehduksen koulumestaruuskilpailuissa purjehdusta jo harrastavat nuoret pääsevät tutustuttamaan koulukaverinsa purjehdukseen. Jokainen joukkue koostuukin vähintään yhdestä purjehduksen ensikertalaisesta. Ensikertalaisuus määritellään siten, että joukkueen jäsen ei ole osallistunut minkään junioriluokan (Optimistijolla, Zoom8, E-jolla, Laser tai 29er) kadetti- tai rankingsarjan kilpailuun. Tämän lisäksi jokaisessa joukkueessa on oltava vähintään yksi jonkin junioriluokan (Optimistijolla, Zoom8, E-jolla, Laser tai 29er) rankingsarjan purjehtija, joka hallitsee kilpapurjehdussäännöt.

Koulumestaruuskilpailut purjehditaan kahden hengen RS Feva -veneillä ja koulut voivat nimetä kilpailuihin 2-4 oppilaan joukkueen. Kilpailu koostuu useammasta purjehduksesta ja jokainen purjehdus purjehditaan kahden hengen miehistöllä siten, että toinen veneessä oleva on purjehduksen ensikertalainen ja toinen rankingsarjan purjehtija. Mikäli joukkueessa on enemmän kuin kaksi jäsentä, tulee joukkueen kierrättää jäseniään siten, että kaikki joukkueeseen nimetyt jäsenet purjehtivat vähintään yhden lähdön kilpailuissa.

Tapahtuma on maksuton ja tarjoamme osallistujille lämpimän lounaan päivän aikana.
Osallistujat ovat tapaturmavakuutettuja Suomen Purjehdus ja Veneilyn kautta.

Viime vuonna mestaruuteen purjehti Lagstad skola Espoosta. Ilmoita koulusi mukaan kilpailemaan tämän vuoden mestaruudesta! Ilmoittautumisaika päättyy perjantaina 18.9.

Ilmoittautumislomake

Kuvia ja tunnelmia aiempien vuosien kilpailusta löytyy tapahtuman Facebook-sivulta.

Vastuullisesti vesille

Korona nostaa jälleen päätään, ja tarkkaavaisuutta vaaditaan myös rannassa ja vesillä. SPV tarjoaa jokaiselle osallistujalle tapahtuman aikana käyttöön käsidesiä ja halukkaille myös kasvomaskin. Pidämme briiffaukset ja ruokailun ulkotiloissa. Kättelyt, halaukset ja ylävitoset eivät nykytilanteessa ole suositeltavia. Tapahtumaan ei saa tulla flunssa- tai vatsatautioireisena. Lue lisää koronasuosituksista: thl.fi

Lisätietoa tapahtumasta:

Laura Santala
laura.santala@spv.fi , 040 821 2604