13.03.2024

Purjehduksen kolmas Yläkoululeiritys järjestettiin Kisakalliolla

Purjehduksen yläkoululeiriläiset viettivät viimeisen intensiivisen leirin Kisakalliossa viikonlopun yli. Kisakallion talvileirit sisältävät lajitaito-osuuksia, motoristen perustaitojen, fyysisten ominaisuuksien sekä elämäntaitojen (arjenhallinta, psyykkinen valmennus, ravinto ja lepo) kokonaisuuksia. Lajileirin painopiste on lajitaitojen kehittämisessä.

– Täällä on ollut ihan superhauskaa ja olen tutustunut paljon uusiin ihmisiin, sanoo Oliver Espoon Pursiseurasta..

– Uusia kavereita on tullut paljon. Leirillä on ollut välillä fyysisesti rankkaa, mutta hauskaa on ollut, jatkaa Oskari Naantalin Pursiseuralta.

Tämän kauden yläkoululeiritys käynnistyi nelipäiväisellä lajileirillä lokakuussa. Olennaisena osana yläkoululeiritystä on myös koulunkäynnin ja urheilun yhdistäminen. Leiripäivinä opiskelu hoidetaan ohjatusti. Koulutehtäville on varattu aikaa jokaisena leiripäivänä. Myös kokeiden ja TET-jaksojen suorittaminen leirien aikana on mahdollista.

Mukaan yläkoululeiritykseen voivat hakea 7.-9.-luokan opiskelijat, jotka ovat mukana tavoitteellisessa kilpaurheilussa. Lisätietoa hausta 2024-2025 yläkoululeiritykseen julkaistaan myöhemmin keväällä.

Syksyn lajileirillä urheilijat harjoittelevat lajitaitoja vesillä omassa luokassaan.