28.07.2021

Petäjä-Sirén nousi 11:nneksi – Kurtbay/Keskisellä haastava avauspäivä olympialaisissa

Tuuli Petäjä-Sirén kohensi keskiviikkona asemiaan RS:X-naisten kokonaistilanteessa 11:nneksi. Hän surffaili Enoshiman aallokossa ja navakassa tuulessa sijat 10, 11 ja 12.

– Tänään oli mielettömän hieno keli. On ihan parasta, että saamme kisata olympialaisissa tällaisissa olosuhteissa. Mulla meni hyvin, mutta ei täydellisesti. Huomiselle jää jännitettävää, Petäjä-Sirén sanoo.

Hänellä on yhdeksän lähdön jälkeen kasassa 89 pistettä, kun sijaa 10 pitävällä Brasilian Patricia Freitasilla on 80. Petäjä-Sirénin tulee kivuta huomisen kolmen lähdön päätteeksi kymmenenneksi päästääkseen lauantain mitalilähtöön.

– Takanani on niin lähellä muita, etten voi lähteä huomenna kyttäämään ketään yksittäisiä henkilöitä. Pitää vain purjehtia itse hyvin.

Sateet ovat tuoneet mukanaan merilevää, joka uhkasi tarttua lautaan.

– Radalla sai pitää silmät auki, ettei naaraa mitään ylimääräistä mukanaan. Samat olosuhteet kaikille, eli ei siinä ollut mitään kummempaa.

Nacra 17 -luokassa purjehdittiin tänään olympiaregatan kolme ensimmäistä lähtöä reippaassa aallokossa ja merituulessa. Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen ovat avauspäivän jälkeen 14:ntenä purjehdittuaan sijat 17, 9 ja 18.

Kurtbay ja Keskinen olivat ensimmäisen lähdön puolivälissä viidentenä, mutta jumittuminen poijuun katkaisi kiidon.

– Jäimme ylämerkkiin kiinni pienen arviointivirheen vuoksi. Hyppäsin veteen ja yritin saada köyttä irti. Ajauduin aika kauaksi poijusta ja veneestä. Jouduin uimaan aika kovaa ja pitkään, että pääsin veneeseen takaisin, Keskinen kertoo.

Kaksikko onnistui vielä tekemään ohituksia ja saapui maaliin 17:ntenä.

– Kaaduimme myös ennen ensimmäistä starttia (nose dive), joten ensimmäisen lähdön jälkeen oli energiat aika lopussa. Toinen lähtö oli puhtain lähtömme tänään ja selvisimme ihan hyvin. Kolmannessa lähdössä tapahtui kaikki mahdollinen; Akseli tippui veteen, kaaduimme kerran ja vedimme 360 (rangaistuskäännöksen). Venettä oli tosi vaikea pitää hallussa. Oli harmi aloittaa kisa näin, Kurtbay jatkaa.

– Kaikki virheet on käyty läpi tänään. Huomiseen lähdetään puhtaalta pöydältä, Keskinen sanoo.

 

Seuraa olympiapurjehdusta suorana trackerista SPV:n sivuilta.

Yle näyttää TV:ssä ja Areenassa olympiapurjehdusta päivittäin. Katso ohjelma täältä.

Tulokset löytyvät World Sailingin Tokio 2020 -sivuilta.

Kuvat: Sailing Energy / World Sailing