07.05.2017

Petäjä-Sirèn, Nirkko ja Ruskola/Wulff starttaavat EM-kisat

Olympiapurjehduksen RS:X-, Finnjolla ja 470-luokkien Euroopan mestaruuksista kamppaillaan maanantaista alkaen. Ranskan Marseilles’ssa Suomea edustavat purjelautailussa Lontoon olympiamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén ja Finnjollassa maajoukkuekonkari Tapio Nirkko sekä nuoret haastajat Oskari Muhonen, Mikael Hyryläinen ja Waltteri Moisio.

470-luokan ruhtinaat ja ruhtinattaret ratkotaan Monacon edustalla. Regatassa on mukana suomalaisvenekunta Noora Ruskola/Mikaela Wulff.

– Olen treenannut Marseilles’ssa yhteensä kaksi viikkoa ja pidän paikasta kovasti. Valmentajien järjestämässä 30 purjelautailijan kisassa olin neljäs, joten minulla on hyvä fiilis aloittaa kilpailu, Petäjä-Sirén sanoo.

– On hauska kilpailla vaihteeksi kovatuulisissa olosuhteissa, sillä viime vuosien arvokilpailut on ratkottu keveämmissä tuulissa. Se voi pistää tulospakkaa sekaisin.

20160326 Mallorca, Spain Finnish sailing team

Nirkko on kilpaillut Rion olympialaisten jälkeen vasta kaksi kertaa; Palma de Mallorcan Eurosaf-regatassa ja Hyères’in maailmancupissa.

– Talven irtiotto vesiharjoittelusta näkyy vielä radalla, mutta tuntuma kilpailemiseen on palautunut aika hyvin. Haen ehdottomasti paikkaa finaalilähtöön eli viiden parhaan joukkoon. Siinä kaikki onkin mahdollista, kun mitalit jaetaan kerrasta poikki -formaatilla, Nirkko kertoo.

NooraMiksuMIAMI

Noora Ruskola ja Mikaela Wulff kilpailivat Hyéres’in vappuna päättyneessä maailmancupissa vielä 49er FX -luokassa. Vaihto 470-luokkaan oli nopea.

– Täällä on usein melko vaikea aallokko ja samalla kevyttä tuulta. Se tulee olemaan kisan haastavin osuus, Wulff viestittää.

– Otamme kaikki irti kisatilanteista ja kehitämme starttaamista sekä kommunikaatiota, Wulff ja Ruskola sanovat.

Näin Finnjolla-regatta etenee:

Kaikki osallistujat purjehtivat maanantaista 8. toukokuuta alkaen 10 alkusarjan lähtöä (Opening series), joiden kolme parasta venettä pääsee suoraan lauantain finaaliin. Seitsemän seuraavaa venettä pääsee lauantaina semifinaaliin, jonka kaksi parasta jatkaa finaaliin. Lauantaina kilpailtavassa finaalissa purjehtii kaikkiaan viisi venettä. Ensimmäisenä maaliin tuleva voittaa koko kilpailun.

Finnjolla-tulokset: http://2017.finneuropeans.org/results-2/

Näin RS:X-regatta etenee:

Maanantaista 8. toukokuuta alkaen purjehditaan 12 alkusarjan lähtöä (keskiviikko mahdollinen välipäivä). 12 parasta jatkaa lauantaille, jolloin aiemmat pisteet nollataan. Sen lähdön kuusi parasta jatkaa semifinaaliin, jonka kolme parasta finaaliin.

RS:X-tulokset: http://www.rsxclass.org/europeans2017/

Sailing Team Finlandin tiedotus seuraa kilpailua päivittäin maajoukkueen Facebook-sivuilla (https://www.facebook.com/SailingTeamFinland/) ja mediatiedottein perjantaina sekä lauantaina.

Näin 470-regatta etenee:

Maanantaista 8. toukokuuta alkaen purjehditaan kaksi karsintalähtöä per päivä, ja finaalilähdöt alkavat keskiviikkona 10. toukokuuta. 10 parhaan mitalilähtö purjehditaan lauantaina 13. toukokuuta.

Tulokset: http://2017europeans.470.org/en/default/races/race