23.04.2021

Petäjä-Sirén MM-regattaan, Laser radial -purjehtijat vauhdissa Vilamourassa

Tuuli Petäjä-Sirén starttaa tänään RS:X-luokan MM-regattaan. Kilpailu käydään Espanjan Cadizissa.

– Olin täällä aiemmin 10 päivän leirillä ja nyt olen treenannut täällä vajaan viikon. Pilvirintama tuo kisojen ajalle vaihtelevia olosuhteita ja koviakin tuulia, Petäjä-Sirén sanoo.

Hänellä oli maaliskuun EM-kisoissa haasteita kyynärvarren lihasten kanssa, mutta nyt pulmaa on työstetty fysioterapeutin ja Olympiakomitean muiden asiantuntijoiden kanssa.

– Parannusta on tullut, mutta kisassa mitataan vasta se lopullinen kestävyys. Muuten kropassani on hyvä fiilis ja uskon, että pystyn parantamaan tulostani EM-kisoista (Euroopan maista 12:s).

Espanjan Cadiz on Petäjä-Sirénille paikkana todella tuttu. Hänen valmentajinaan ovat MM-regatan alla toimineet cadizilaiset Borja Carracedo ja Lontoon olympialaisissa Petäjä-Siréniä valmentanut Curro Manchon.

***

Mikkola ja Tenkanen kärkikymmenikössä Vilamourassa

Portugalin Vilamourassa on parhaillaan käynnissä kovatasoinen Laser-luokkien regatta (ILCA Vilamoura European Continental Qualification), jossa suomalaiset kamppailevat kärkisijoista. Monika Mikkola on Laser radial -luokassa (ILCA 6) ennen perjantain ja lauantain lähtöjä neljäntenä ja Tuula Tenkanen yhdeksäntenä. Tokioon valittu Kaarle Tapper on Laser standardissa (ILCA 7) sijalla 21.

Kevään olympialuokkien kilpailut:

• 19.-24.4.2021: Laser-luokkien kansainvälinen ILCA Vilamoura European Continental Qualification
• 23.-27.4.2021: RS:X-luokan MM-kilpailut, Cadiz
• 8.-12.5.2021 (olympiamaapaikkakarsinta): Finn-jollien MM-kilpailu (Gold Cup), Porto

Kuva: Aleksandra Blinnikka