Päijännepurjehdus
03.07.2023

Päijännepurjehdus 50 vuotta 21-23.7.

Tänä vuonna on juhlavuosi, sillä Päijännepurjehdus kisataan jo 50. kertaa, siis jo vuodesta 1973! Päijännepurjehdus on yksi Euroopan suurimmista sisävesikilpailuista. Kyseessä on kahden veneseuran yhteistyönäytös; Jyväskylän Veneseura ja Lahden Purjehdusseura ovat tehneet talkootyönä tämän näyttävän sisävesien suurimman purjehdustapahtuman! Vielä ehtii ilmoittautumaan: täältä!

Kilpailu eroaa selvästi muista sen kaksijakoisen luonteen vuoksi. Tapahtumaan osallistuvista merkittävä osa on retki– tai perhepurjehtijoita, kuitenkin kilpailun nopeimman veneen tittelistä ja Päijänne-ruori kiertopalkinnosta kilpaillaan tosissaan. Arvostettu palkinto houkuttelee myös rannikon kilpapurjehtijat kilpailemaan.

Reitti on muokkautunut vuosien saatossa, viimeisin muutos tuli viime kesänä, kun lähtö ja maali ovat samassa satamassa. Samalla purjehdus on muuttunut katsojaystävällisemmäksi. Reittimuutos on myös houkutellut uusia sponsoreita.

Viime vuonna lähtö ja paluu oli Padasjoella ja nyt on vuorossa järven pohjoispää Jyväskylässä. Kilpailutunnelmaa on odotettavissa lähtösatamaan jo perjantaina, jolloin Juurikkasaaressa on tarjolla juhlaillallinen kahden kattauksen voimin.  Tulemme kutsumaan  paikalle kunniajäseniä, pitkäaikaisia toimitsijoita sekä kunnanjohtajia. Tämän vuoden uutena juttuna on kevytveneille suunnattu Päijännepurjehdus etkotapahtuma ke-to, reitti muotoutuu vielä ja lisää informaatiota on tulossa.

Tämän vuoden kilpailun jälkeen on osallistujilla mahdollisuus vaikuttaa Päijännepurjehduksen tulevaisuuteen. Kilpailun järjestäjät lähettävät jokaiselle purjehdukseen osallistuneelle ja järjestävien seurojen jäsenistölle kyselyn, jolla kartoitetaan mielipiteitä ja palautetta tapahtumasta. Tavoitteena on jatkaa Päijännepurjehduksen perinnettä ainakin seuraat viisikymmentä vuotta ja vieläkin pidemmälle.

SPV onnittelee 50 vuotiasta Päijännepurjehdusta!

Kuva: Pepe Korteniemi