13.05.2017

Oskari Muhoselle nuorten EM-pronssia, Petäjä-Sirén 10:s

Olympiapurjehduksen RS:X-, Finnjolla- ja 470-luokkien EM-kilpailut ovat päättyneet. Nuori Finnjolla-lupaus Oskari Muhonen purjehti Ranskan Marseille’ssa alle 23-vuotiaiden EM-pronssia ja sijoittui avoimissa EM-kilpailuissa parhaana suomalaisena 16:nneksi.

– Regatta oli kokonaisuudessaan minulta hyvä suoritus. Oli positiivista huomata, että pystyn taistelemaan kärkisijoista kovassakin kelissä. Toki tuo alle 23-vuotiaiden EM-pronssikin oli hyvä saada napattua. Tästä kotimaahan treenaamaan ja sitten kohti syksyn aikuisten ja junioreiden MM-kisoja, 20-vuotias Muhonen sanoo.

Tapio Nirkko oli eurooppalaisten välisissä mittelöissä 24:s, Mikael Hyryläinen 33:s ja Waltteri Moisio 36:s.

IMG_3304

Tuuli Petäjä-Sirén oli naisten RS:X-luokassa 10:nneksi paras eurooppalainen.

– Kun tuli arvokisoista kymppisija, niin ei siihen ihan pettynyt voi olla. Tämä lupaa ihan hyvää kesää ajatellen, Petäjä-Sirén sanoo.

Noora Ruskola ja Mikaela Wulff aloittivat toisen yhteisen 470-luokan kilpailunsa Monacossa vahvasti ja olivat ensimmäisen päivän jälkeen neljäntenä.

– Alku oli hyvä, mutta lopussa meillä oli vaikeuksia muun muassa starttiemme kanssa. Emme ole tyytyväisiä lopputulokseen (eurooppalaisista 22:s), mutta näin se kai välillä menee. Nyt vain lisää treeniä, myös 49er FX -luokassa kilpaileva kaksikko sanoo.

Lopputulokset, EM-kilpailut (linkit avointen EM-kilpailuiden tuloksiin):

Finnjolla, Marseille:

Oskari Muhonen, 16.

Tapio Nirkko, 24.

Mikael Hyryläinen, 33.

Waltteri Moisio, 36.

http://2017.finneuropeans.org/results-2/

RS:X, Marseille:

Tuuli Petäjä-Sirén, 10.

http://www.rsxclass.org/europeans2017/

470-naiset, Monaco:

Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 22.

http://2017europeans.470.org/en/default/races/race

Kuvat: Robert Deaves ja Jochem Brenninkmeijer