07.05.2021

Oskari Muhonen starttaa maapaikkakarsintaan ja MM-regattaan Portossa

Finnjolla-luokan MM-regatta alkaa lauantaina Portugalin Portossa. Maailmanmestaruusmitalien lisäksi kilpailussa on jaossa Euroopan kiintiön viimeinen maapaikka Tokion olympialaisiin. Paikkaa jahtaa kaikkiaan 32 purjehtijaa 15 maasta. MM-kilpailuun osallistuu 59 purjehtijaa.

– Maapaikka on tietysti ykköstavoitteeni kisaan, ja minimitavoitteeni on sijoittua 10 parhaan joukkoon. Treenien perusteella tiedän, että jos kaikki menee hyvin, jopa mitali on mahdollinen, Oskari Muhonen sanoo.

– Maapaikkakarsinta tuo varmasti jengille vähän lisäjännitystä kisaan, mikä voi näkyä tyhminä virheinä. Itse kisaaminen on tiukempaa, eikä pikkutilanteiden anneta mennä vaan ne viedään herkemmin protestikäsittelyyn, kolminkertainen alle 23-vuotiaiden maailmanmestari arvelee.

Porton kilpailualue sijaitsee lähellä jokea, mikä voi vaikuttaa virtoihin.

– Joen läheisyys tuo enemmän muuttujia radalle. Treenipäivinä tuuli on ollut noin 7 m/s pohjoisesta, mutta nyt näyttäisi, että kisat alkavat vähän kevyemmässä etelätuulessa. Mielenkiintoinen kisapaikka, Muhonen summaa.

Ensimmäinen startti on lauantaina 8. toukokuuta noin kello 14 Suomen aikaa. MM-regatta päättyy keskiviikkona 12. toukokuuta.

Suomella on maapaikat Enoshiman olympiapurjehduksiin Laser radial-, Laser standard-, RS:X- ja Nacra 17 -luokissa.

Tulokset: http://2021.finngoldcup.org/results/