08.05.2021

Oskari Muhonen 28:ntena MM-regatassa – ei lähtöjä sunnuntaina

Oskari Muhonen on Finnjollien MM-regatassa kolmen lähdön jälkeen sijalla 28. Hän purjehti avauspäivänä sijat 37, 8 ja 31. Kilpailu on samalla Euroopan viimeinen maapaikkakarsinta Tokion olympialaisiin. Paikasta taistelee 15 maata.

– Ensimmäinen lähtö oli hankala ja tein taktisia virheitä. Toiseen lähtöön sain hyvän tatsin ja kasisija oli hyvä. Viimeinen lähtö oli harmittava, sillä rataa päätettiin ilmeisesti illan saapumisen vuoksi lyhentää. Äänimerkki oli niin heikko, että moni ei kuullut sitä ja minä ja moni muu olimme yli leikkarin. Siinä meni kymmenisen venettä ohi toisella kryssillä. Rata oli noin puolet alkuperäisestä pituudesta eli oli aika naurettava kisa. Ei voi mitään, huomenna on uusi päivä, Muhonen kommentoi.

MM-regatta päättyy keskiviikkona 12. toukokuuta. Suomella on maapaikat Enoshiman olympiapurjehduksiin Laser radial-, Laser standard-, RS:X- ja Nacra 17 -luokissa.

Sunnuntain lähdöt peruttu

Finnjollien MM-regatta jatkuu vasta huomenna maanantaina Portugalin Portossa.

– Meille tuli juuri tieto, ettei tänään kisata. Aamulla ei tuullut, ja satama menee kiinni kahdelta (neljältä Suomen aikaa) suurten aaltojen vuoksi joen virran kääntyessä. Huomenna pitäisi olla ensimmäinen lähtö jo kympin aikaan (puoliltapäivin Suomen aikaa), Muhonen viestitti Portugalista sunnuntaina.

Maailmanmestaruuden lisäksi taistelu käy kiivaana Tokion viimeisestä Euroopan kiintiön maapaikasta. Vielä neljä kilpailupäivää on jäljellä, ja isossa fleetissä sekä vaihtelevissa olosuhteissa sijoitukset voivat vaihdella reippaastikin. Jokainen lähtö vain kerrallaan ja tiukasti kohti tavoitetta. 

Maapaikkaa Portossa tavoittelevat maat (15): BEL, CRO, CZE, DEN, ESP, EST, FIN, FRA, GER, IRL, ITA, POR, POL, SUI, UKR

Maapaikkaa tavoittelevat purjehtijat sijaan 28 asti (FIN): 2. ESP, 4. ESP, 7. ESP, 8. SUI, 13. CRO, 15. CZE, 19. EST, 21. FRA, 22. POL, 23. FRA, 24. CRO, 26. CRO, 28. FIN/Oskari Muhonen

Lisätietoa Tokio-karsinnasta täältä.

Tulokset: https://proregatta.com/events/162/