12.05.2021

Oskari Muhonen 22:s MM-regatassa – viimeinen olympiamaapaikka Espanjalle

Oskari Muhonen sijoittui Portugalin Portossa kilpaillussa Finnjollien MM-regatassa eli Finn Gold Cupissa 22:nneksi. Hän oli päätöspäivän lähdöissä 33:s, neljäs ja 20:s.

Maailmanmestaruutta juhli Uuden-Seelannin Andy Maloney, ja Euroopan viimeisen maapaikan Tokion olympialaisiin saavutti MM-hopeaa purjehtinut Espanjan Joan Cardona.

– Olen pettynyt kisaani kokonaisuutena. Harmittaa tosi paljon, koska tiedän, että olisin voinut purjehtia ja sijoittua paljon paremminkin. Regatassa oli aika vaikeat kelit ja moni hyvä purjehtija jäi kauas kärjestä, Muhonen sanoo.

– Kilpailu olympiapaikasta oli kova, ja nyt paikka meni MM-hopeamitalistille. Olen tyytyväinen siihen, että sain viimeiseen päivään kuitenkin yhden nelossijan. Se oli jees.

Suomella on edustajat Enoshiman olympiapurjehduksissa Laser radial-, Laser standard-, RS:X-naiset- ja Nacra 17 -luokissa.

Alustavat tulokset: http://2021.finngoldcup.org/2021/05/12/provisional-results-2021-porto-finn-gold-cup/?fbclid=IwAR0WOaE1VkTELKzaLYflmwFPwm9Wshct4GXb30MtYSEE3j6Vjgea_OY8I8I

Kuva: Martin Gahmberg/SPV