24.07.2017

Onnistunut The Tall Ships Races Kotkassa ja Turussa

The Tall Ships Races rantautui historiallisesti kahteen kaupunkiin Suomen juhlavuoden kunniaksi. Kotkassa Tall Ships Races -humusta nautittiin 13.-16. heinäkuuta ja Turussa 20.-23. heinäkuuta. Molemmat tapahtumat onnistuivat kokonaisuudessaan mainiosti.

Suuret purjelaivat jatkoivat matkaansa Aurajoesta kohti Liettuan Klaipedaa sunnuntaina 23. heinäkuuta. Turun Purjeiden paraati sykähdytti satoja yksityisveneilijöitä ja tuhansia lähtöä seuraavia katsojia rantakallioilla.

– Työ tämän mittavan tapahtuman eteen alkoi vuosia sitten ja viime päivät ovat osoittaneet, että hyvä valmistautuminen palkitaan. Olen erittäin tyytyväinen Tall Ships Races -päivien tuomasta positiivisesta hengestä, iloitsee Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen tiedotteessa.

The Tall Ships Races tulee jäämään varmasti monen mieleen tänäkin vuonna.

30MILES esitteli itäisen Suomenlahden satamia tapahtumien aikana

Kansainväliset purjehtijat kohtaavat Tall Ships Races -tapahtumissa. Itäinen Suomenlahti on mielenkiintoinen purjehduskohde monelle Itämeren muiden valtioiden kansalaisille. On uutta, että meillä veneilijöillä on hienoja satamia myös Viron rannikkoa pitkin 30 merimailin välein, mikä on 30MILES-hankkeen idea. The Tall Ships Races toimi yleisenä 30MILES-hankkeen esittelytilaisuutena sekä Kotkassa että Turussa.

Tapahtuman molemmissa kaupungeissa niin suomalaiset kuin isoilla purjelaivoilla purjehtivat kansainväliset nuoret saivat konkreettista tietoa ja reittivaihtoehtoja seuraavien vuosien purjehduksille. Merikartta Kotkan ja Turun välillä on jo tuttu, ja useampi laiva oli vieraillut myös Tallinnan uudessa Lentosatamassa.

 

Turussa kävijäennätys

– Kaikkien aikojen Tall Ships Races, näin voisi tapahtuman tiivistää. Tunnelma oli mahtava ja teimme kävijäennätyksen. Ensimmäisen arvion mukaan kokonaiskävijämäärä ylti 544 000 henkilöön, Turun The Tall Ships Races -tapahtuman projektipäällikkö Kimmo Hyyppä kertoi tiedotteessa.

Lue lisää Turun Tall Ships Races -humusta: http://www.tallshipsturku.fi/uutinen/2017-07-23_turun-tall-ships-races-tapahtuma-teki-kavijaennatyksen

 

Kuvatunnelmia Turusta ja Kotkasta:

Kuvat: Teppo Kurki ja SPV