10.05.2024

Olympiavalinnat: Ronja Grönblom, Veera Hokka ja Jakob Eklund valittiin Suomen joukkueeseen

Suomen Olympiakomitean hallitus on vahvistanut huippu-urheiluyksikön tekemät olympiavalinnat Pariisin olympialaisiin. Kolmessa aiemmassa valinnassa Suomen joukkueeseen on nimetty 13 urheilijaa. Neljännessä valinnassa Suomen joukkueeseen valittiin purjehtijat Ronja Grönblom ja Veera Hokka (49er FX) sekä Jakob Eklund (iQFOil). Kalle Koljonen valittiin edustajaksi sulkapallossa.

Purjehduksen osalta Pariisiin on valittu jo 7 suomalaisurheilijaa. Nyt valituista purjehtijoista Helsingfors Segelsällskapin Ronja Grönblom ja Veera Hokka ovat saavuttaneet urallaan MM-kilpailujen 4. sijan vuonna 2021 ja EM-kilpailujen 9. sijan vuonna 2022. Esbo Segelföreningin Jakob Eklund on puolestaan yltänyt viime vuosina tasaisesti 20 parhaan joukkoon arvokisoissa ja maailmancupeissa.

-Purjehdus on ollut tukijärjestelmässämme yksi kärkilajeista ja se näkyy nyt hyvänä nosteena. Purjehtijat ovat valmistautuneet ammattimaisesti kansainvälisissä huipputiimeissä kohti Pariisia ja purjehdus on yksi suurimmista lajeistamme Pariisissa, Suomen olympiajoukkueen johtaja Leena Paavolainen iloitsee.

Purjehduksen olympiaregatta kilpaillaan Marseillessa 27. heinäkuuta-4. elokuuta 2024

Pariisin kisasivut 

Suomen joukkue