10.09.2020

Olympiapurjehduksen huiput kokoontuvat Kieliin

Saksan Kielissä perinteisesti juhannuksen aikaan kilpailtava Kieler Woche siirtyi koronapandemian vuoksi syyskuulle. Se alkaa olympialuokkien osalta tänään ja kerää nelipäiväiseen regattaan purjehduksen huiput. Monille purjehtijoille Kiel on ensimmäinen kansainvälinen kisa sitten alkuvuoden.

– Ilmoittautuneiden perusteella osanottajajoukko on kovatasoinen, mutta myös muille kuin suomalaisille on voinut tulla viime hetken poisjääntejä. Luvassa on maatuulta, ja siksi taktiset kisat. Monella luokalla on syksyllä edessä vielä EM-kisat, joten tämä on hyvää lämmittelyä sitä varten, päävalmentaja Joakim Wilenius sanoo.

Suomalaisista Kielissä kilpailevat Laser standardissa Nooa Laukkanen ja Valtteri Uusitalo, Laser radialissa Tuula Tenkanen ja Monika Mikkola, 49er FX:ssä Ronja Grönblom/Veera Hokka, 49erissa Juho Kotiranta/Robin Berner ja Nacra 17:ssä Sinem Kurtbay/Janne Järvinen sekä Akseli Keskinen yhdessä espanjalaisen Nicolas Martinin kanssa.

Purjehtijat Kielistä:

Sinem Kurtbay:

”Kaikki tuntuu ihan tavalliselta Kieliltä: tuulista, puuskaista ja sadetta.”

Tuula Tenkanen:

”On tosi kiva päästä pitkästä aikaa kisaamaan. Minulla on ollut tosi pitkä treenijakso kotona, joten on mukava päästä taas vertaamaan osaamistani muiden naisten kanssa.”

Ronja Grönblom ja Veera Hokka:

”Meillä on hyvä treenileiri ja kisa takana Tanskassa. On kiva päästä kisaamaan FX-fliitin kanssa pitkästä aikaa.”

Liveseuranta/SAP Sailing: https://kw2020.sapsailing.com/gwt/Home.html?#/multiregatta/overview/:eventId=246dcd4a-c33e-482b-b63f-4e389f9c554a

Tulokset: https://www.manage2sail.com/fi-FI/event/kiwo2020#!/results?classId=242c21bf-f779-4b6f-8d1b-69eee619dd00

Kieler Woche TV: https://www.kieler-woche.de/en/sailing/index.php