09.02.2020

Olympialuokkien MM-kisaputki alkaa Australiassa

Purjehduksen olympialuokkien MM-vuosi alkaa maanantaina 10. helmikuuta Australian Geelongissa, kun 49er FX-, 49er- ja Nacra 17 -purjehtijat starttaavat kamppailun maailmanmestaruuksista. Tiistaina 11. helmikuuta MM-kilpailun aloittaa Laser standard -luokka Melbournen Sandringhamissa.

Suomalaisten 49er FX -venekuntien (Noora Ruskola/Mikaela Wulff, Ronja Grönblom/Veera Hokka ja Sirre Kronlöf/Selma Valjus) osalta kilpailu toimii osana maansisäistä olympiakarsintaa, mikäli Suomi saavuttaa maapaikan Tokioon.

– Geelongin MM-kisat 2020 ja Aucklandin MM-kisat 2019 ovat tärkeässä roolissa, mikäli Suomi saavuttaa maapaikan jälkikäteen Aucklandin tulosten perusteella. Jos Suomi saa maapaikan Genovan maailmancupista huhtikuussa 2020, painavat valinnassa Geelongin ja Genovan tulokset, päävalmentaja Joakim Wilenius sanoo.

– Suomen Purjehdus ja Veneily ehdottaa tämän mallin mukaisesti Suomen edustajaa Tokioon, mutta lopullisen päätöksen tekee Olympiakomitea, Wilenius jatkaa.

Suomella ei ole vielä maapaikkaa Nacra 17 -luokassa, jossa Geelongissa purjehtivat Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen. Myös Nacrassa maapaikka voi tulla vielä jälkikäteen Aucklandin tulosten perusteella tai huhtikuussa Genovan maailmancupissa.
Laser standardissa kilpailee jo Tokioon valittu Kaarle Tapper.

– Sinem ja Akseli sekä Kaarle ovat tutustuneet Australiassa olosuhteisiin pitkään ja saaneet hyvän treenijakson. Kaikki on valmista MM-kisoja varten, Wilenius kertoo.

49er-luokassa Suomea edustavat Juho Kotiranta ja Robin Berner. Laser standardissa ovat suomalaisista mukana myös Fredrik Westman ja Pietari Airakorpi.

Myöhemmin helmikuussa Melbournessa kilpaillaan vielä Laser radial- ja RS:X-luokkien maailmanmestaruuksista.

Tulokset:

Nacra17 ja 49er FX: https://nacra17.org/events/2020-world-championship/
Laser standard: https://sailing.laserinternational.org/site/event-site/109/results