06.07.2017

Offshore-veneet: Marcus Johnsson ja Jussi Myllymäki 3C-veneiden EM-jahtiin

Offshore 3C -avomeriluokan Euroopan mestaruuskilpailut ajetaan Norjan Tvedestrandissa 7.–8. heinäkuuta. Suomen värejä kisoissa kantaa kokenut Marcus Johnsson sekä hänen kartturinsa Jussi Myllymäki.

Tvedestrandin kylä isännöi viime vuonna Offshore 3 -veneiden maailmanmestaruuskisoja. Tuolloin Johnsson/Myllymäki sijoittui tutuissa maisemissa pronssille.

– Olen kisannut siellä ensimmäisen kerran jo 90-luvulla. Tvedestrand on ollut itselleni hyvä paikka. Menestystä on tullut, Johnsson sanoo.

– Uusia kasvoja ei oikein ole. Ruotsilla on muutama nuori kaveri, jotka saattavat pärjätä. Pahin kilpailija lienee Norjan Jan Trygve Braaten, kertoo Johnsson.

Braaten juhli viime vuonna silloisen kartturinsa Linnea Carlssonin kanssa MM-kultaa ja EM-pronssia.

Kilpailualueella on perjantaille tällä hetkellä pieni sateen uhka. Johnssonin mielestä se ei kuitenkaan vaikuta ajamiseen tai tuloksiin millään lailla.

– Kyse on siististä sisätyöstä. Tuuli on lähinnä se, joka vaikuttaa.

Virallisen ohjelman ulkopuolella kisaviikonloppu käy Johnssonille lomasta. Reitit ovat hänelle tuttuja ja niihin tutustuminen tai kisaan valmistautuminen ei vaadi kokeneelta kävijältä paljonkaan.

Marcus Johnssonin kokemuksella ja meriittilistalla lienee luonnollista, että vuoden takaista EM-hopeaa lähdetään kirkastamaan.

– Toivon mukaan hopea kirkastuu kullaksi. Sehän on aina tavoitteena, mutta lauantaina sen sitten näkee, Johnsson sanoo.

Ensimmäinen kilpailu starttaa perjantaina kello 15 paikallista aikaa. Toinen kilpailu on vuorossa lauantaina kello 14. Näistä kahdesta kilpailusta saatavat yhteispisteet määrittelevät lopulliset sijoitukset.

Kuva: Pickla.se