01.08.2019

Offshore 3J -luokan MM-pronssia Suomeen

Kilpaveneilyn Offshore 3J -avomeriluokan MM-kilpailut käytiin 30.-31. heinäkuuta Ruotsin Öregrundissa. Benjamin Vuorihovi saavutti kartturinsa Filemon Sundbergin kanssa MM-pronssia. Kahden tuulisen päivän aikana ajettiin kolme osakilpailua, joissa suomalaiskaksikko ylsi sijoille kaksi, kaksi ja viisi.

– Emme odottaneet, että kisa menisi näin hyvin, vaikka tiedettiinkin, että vene kulkee hyvin. Rata oli vaativa ja pitkä, ja saimme hyppiä aika paljon (aallokon vuoksi). Selkä on ihan loppu, tänään ei olisi pystynyt mennä enää hyppimään, kuljettaja Vuorihovi summaa.

Aallokko aiheutti haasteita kartturi Sundbergillekin, mutta hän suoriutui siitä hyvin.

– On se kyllä rankkaa, kun pomppiessa pitää pysyä mukana kartalla, mutta kyllä se aina kuitenkin onnistuu, Sundberg kertoo.

Suomalaisruotsalainen kaksikko Tomi Huuhka/Albin Hellberg sijoittui seitsemänneksi. Aleksi ja Jyrki Mäkinen joutuivat keskeyttämään.

Tulokset: http://roslagsloppet.com/wp-content/uploads/2019/08/Final-results-WC-Offshore-3J-Oregrund-Sweden-2019-for-publishing.pdf?fbclid=IwAR2T2r2ugRJZ5jDOq-e-bVbPkFitqPEvMY1nSpb0_3ab2nviO-Ul41PTQ3g

Kuvassa Benjamin oikealla ja Filemon vasemmalla.