10.09.2017

Nuorten maailmanmestari Oskari Muhonen 11:s Finnjollien MM-regatassa

Oskari Muhonen oli tänään jälleen kuin kotonaan Balatonin kevyissä tuulissa ja kiiti Finnjollien MM-regatassa voittoon 10 parhaan mitalilähdön ulkopuolelle jääneiden veneiden välisessä kamppailussa. Kokenut Tapio Nirkko näytti myös vahvaa osaamistaan ehtien maaliin kolmantena.

– Harmittaa todella paljon, ettemme päässeet perjantaina ja lauantaina tuulettomuuden vuoksi kilpailemaan. Olisi ollut mukava yrittää nousua mitalilähtöön. Voittoon on kuitenkin kiva lopettaa, joten sikäli hyvä fiilis jäi tästä päivästä, alle 23-vuotiaiden MM-kultaa kaksi viikkoa sitten Balatonilla tuulettanut Muhonen sanoo.

Hän juhli keväällä Finnjollissa myös nuorten EM-pronssia.

– Toista lähtöä lukuun ottamatta purjehdin tasaisesti koko viikon. Sain tuomaristolta kaksi hylkäystä, joita ilman olisin ollut kymmenen, ehkä jopa kuuden parhaan joukossa. Tällaista se purjehdus on; on paljon sääntöjä ja paljon tulkintoja, 38:nneksi sijoittunut Nirkko sanoo.

– Purjehduksellisesti olen kärjen vauhdissa, ja se antaa itseluottamusta tulevaan. Olen myös iloinen treenikaverieni Maxin (Ruotsin Max Salminen, MM-kultaa) ja Jonathanin (Ranskan Jonathan Lobert, MM-hopeaa) sekä tietysti Oskarin puolesta, Nirkko sanoo.
Maajoukkueen haastajaryhmään kuuluva Mikael Hyryläinen oli 113 purjehtijan joukossa 55:s.

Tulokset: https://www.2017finngoldcup.org/results