17.06.2021

Nuoret huiput vahvistui kahdeksalla purjehtijalla

Mäkelänrinteen Urheilulukiossa sekä Brändö Gymnasiumissa nuori voi yhdistää määrätietoisen ja tavoitteellisen kilpailun, harjoittelun ja opiskelun tarjoamalla hyvät ja joustavat olosuhteet kilpaurheiluun ja opiskeluun. Akatemiaryhmä (Sailing Team Finland Nuoret Huiput) on tarkoitettu kilpapurjehtijoille, joilla on potentiaalia ja motivaatiota kehittyä urheilijana. 

Mäkelänrinteeseen eli Märskyyn on valittu uusina urheilijoina Onni Kylävainio (HSK), Siri Kaskeala (HSK), Joel Kiiski (HSK), Lasse Lindell (ESF) ja Katariina Roihu (Tallinn Yacht Club).

Brändö Gymnasiumiin valittiin Ebbe Heinilä (BS), Atte Klemola (NJK) ja Atte Timmerbacka (WSF).

Lisäksi muita purjehtijoita pääsi urheilupainotteisiin lukioihin, joissa on mahdollisuus osallistua aamuharjoituksiin, oheisharjoituksiin uudessa Olympiavalmennuskeskuksessa ja lajiharjoituksiin BS:llä ja HSK:lla.

Neljä kertaa viikossa tapahtuviin valmennuksiin kuuluu lajiharjoittelun lisäksi fysiikka- ja ravintovalmennusta sekä luentoja kilpapurjehduksen eri osa-alueilta. Valmennuksesta vastaavat SPV:n nimeämät maajoukkuetason valmentajat, jotka toimivat yhteistyössä nuorten urheilijoiden henkilökohtaisen valmentajan kanssa. 

Sailing Team Finland Nuoret Huiput

Lajiharjoitukset järjestetään Lauttasaaressa tai Kulosaaressa, ja muut tapahtumat elokuussa aukeavassa Helsingin Olympiavalmennuskeskuksessa. Fysiikkavalmennuksesta vastaavat Urhean valmentajat (vastuuvalmentaja Kimmo Kourunen) ja lajivalmennuksesta Sailing Team Finlandin valmentajat. Lukuvuoden harjoitukset maksavat yhteensä 500 euroa. Hinta sisältää 120 tapahtumaa sekä urheilijakortin Helsingin Olympiavalmennuskeskukseen. Nuorten urheilijoiden pääsääntöinen lajiharjoittelu tapahtuu edellä mainittujen harjoitteiden lisäksi seurojen harjoitusryhmissä.

– Meille avautuu elokuussa maailmanluokan harjoitusolosuhteet, ja olemme tehneet nuorten valmennukseen merkittäviä investointeja, jotta meillä on mahdollisuus kuroa kansainvälisen tason etumatkaa kiinni, SPV:n valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko sanoo.

Olemme tällä hetkellä jäljessä, koska olemme olleet liian lepsuja. Kaikki lähtee liikkeelle työnteon kulttuurista, jota pitää arvostaa. Nyt meillä aloittaa urheilulukion vuonna 2000 syntyneiden jälkeen isoin ikäryhmä, ja siinä on paljon potentiaalia. Nähtäväksi jää kuinka nälkäinen tämä ikäluokka on oppimaan ja kuinka kova kilpailuvietti lopulta on.

Märskyn ja Brändön päivitetty kokoonpano: 8 uutta ja 9 2-4 vuoden opiskelijaa, yhteensä 17 urheilijaa = Nuoret Huiput

Vanhat Nuoret Huiput: Xiaojian Keinänen (BS), Oskari Jaakkola (HSK), Noel Laukkanen (HSK, Haastajat), Helmi Inget (OPS), Onni Kuisma (UPS), Mikaela Söderberg (HSS), Kim Oskar Godenhjelm (HSK), Sebastian Feodoroff (BS) ja Ilari Muhonen (EPS, Haastajat)