30.06.2019

Nord Stream Race saapuu Helsinkiin!

Tuhat merimailia pitkä avomeripurjehdus saavutti Tukholmassa puolivälinsä. Lauantaina 29. kesäkuuta purjehdittiin Tukholman rannikkokilpailu, mutta nyt ClubSwan 50 -veneet ovat matkalla Suomeen.

 Nord Stream Racen viisi huipputasokasta joukkuetta ovat matkalla Tukholman sydämestä kohti kaunista pääkaupunkiamme Helsinkiä. Loistokkaat ClubSwan 50 -veneet saapuvat Helsingin edustalle maanantaina 1. heinäkuuta arviolta kello 18.00 kieppeillä.

Suomen Nord Stream Race -tapahtuma järjestetään 2. heinäkuuta Löyly-saunakompleksissa, osoitteessa Hernesaarenranta 4. Tapahtuma alkaa noin kello 12.00 ja nähtävillä on muun muassa upea rannikkokilpailu. Tarjolla on myös mahdollisuus päästä kokeilemaan pienempää purjevenettä. Lisäksi tapahtumassa on tarjolla ilmaista jäätelöä ja paljon muuta hauskaa aktiviteettia koko perheelle.

 

Tukholman rannikkolähdöt

Lauantaina 29. kesäkuuta Tukholmassa purjehdittiin vielä rannikkokilpailut. Voittoon seilasi Tanskan joukkue ja toiseksi sijoittui Venäjä. Suomea edustava Åländska Segelsällskapet tuli hienosti kolmanneksi. Ruotsi jäi kotivesillään rantalähtöjen viimeiseksi, kun Saksa kiilasi neljännelle sijalle.

Tukholman rannikkokilpailuissa oli nimekkäitä urheilijavieraita ottamassa osaa virallisiin lähtöihin. Nimekkäimpänä heistä alppihiihdon olympiavoittaja André Myhrer. Paikalla oli myös toinen alppihiihtäjä, Mattias Hargin. Purjehduskisan tiimellykseen pääsivät myös kaksi Ruotsin pääsarjajääkiekkoilijaa, kun Marcus Högström ja Josefine Holmgren kipusivat ClubSwan 50 -veneiden kyytiin.

Tukholman viralliselle kisaillalliselle saapui peräti 120 vierasta. Teemana olivat naispurjehtijat. Illan kuluessa kaikki naiset kutsuttiin lavalle ja heille ojennettiin vaaleanpunaiset venäläiset karvahatut.

Päähineet antoi Pietarin purjehdusseuran projektipäällikkö Elena Solovyeva. Hän sanoi puheessaan, että perinteisen venäläisen hatun nimi on ”Ushanka” ja se on tarkoitettu muistoksi yhteisestä vaativasta haasteesta. Solovyeva kertoo hatun muodostuneen tavaksi Pietarin purjehdusseuran järjestämissä kilpailuissa. Sen avulla kunnioitetaan jokaisen veneessä olleen tytön ja naisen voimaa sekä tahtoa.

Suomen joukkue on tällä hetkellä kokonaiskilpailussa sijalla neljä. Nord Stream Race 2019 -kilpailua johtaa Venäjää edustava Leviathan Sailing Team.

Kilpailun on sen perustamisesta asti järjestänyt Pietarin purjehdusseura. Reitti mukailee Nord Stream maakaasuputkistoa. Tuhat merimailia pitkä Nord Stream Race on Itämeren haastavin ja vaativin avomeripurjehdus. Kilpailun mahdollistavat Gazprom ja Nord Stream AG.

 

NSR19 joukkueet

Åländska Segelsällskapet – Suomi

Kungliga Svenska Segelsällskapet – Ruotsi

Leviathan Sailing Team – Venäjä

Kongelig Dansk Yachtklub – Tanska

Norddeutscher Regatta Verein – Saksa

 

Lisätietoa ja sosiaalisen median linkkejä: www.nord-stream-race.com

 

Liveseuranta:

https://nordstreamrace2019.sapsailing.com/gwt/Home.html#/series/overallleaderboard/:leaderboardGroupId=48e67273-cb82-47c5-b286-6b2ecb003fa0

 

Kuvat: Andrey Sheremetev