28.06.2019

Nord Stream Race – Ruotsi voitti kilpailun pisimmän avomeriosuuden

Peräti 870 kilometriä pitkä etappi Kööpenhaminasta Tukholmaan kulki ruotsalaiskomennossa.

 Ruotsia edustava Kungliga Svenska Segelsällskapet nappasi Nord Stream Race -kokonaiskilpailun piikkipaikan saavuttuaan kotimaisemiinsa ensimmäisenä. Kisan pisin avomeriosuus Kööpenhaminasta Tukholmaan oli jälleen suuri haaste purjehtijoille, mutta kaikki ammattitaitoiset joukkueet pääsivät haavereitta maaliin.

Ruotsin joukkueen kipparina toista vuotta peräkkäin toimiva Christian Harding pitää Nord Stream Racea erittäin tasokkaana ja kehuu konseptia.

– Pidän todella paljon tästä joukkueideasta. Porukassa on kokeneita ja nuoria purjehtijoita sekä miehiä että naisia. Tämänkaltaiset kilpailut ovat todella opettavaisia varsinkin nuorille, Harding sanoo.

Menestyksekäs Ruotsin joukkue käsitti myös kaksi taitavaa naispurjehtijaa, kun Sandra Sandqvist ja Cecilia Jansson osallistuivat voitokkaalle avomeriosuudelle. Sandqvist sanoo osuuden olleen hermoja raastava, mutta hän oli tyytyväinen joukkueensa tahtotilaan ja suoritukseen.

Avomeriosuuden toiseksi sijoittui Saksan joukkue ja kolmanneksi tuli Venäjä. Suomi ja Tanska kävivät tiukan taistelun etapin neljännestä sijasta, mutta tällä kertaa Tanska veti pidemmän korren. Kokonaistilanteessa Suomea edustava Åländska Segelsällskapet on viidentenä, mutta erot ovat edelleen pieniä.

 

Tukholman välietappi

Suomen, Ruotsin, Tanskan, Saksan ja Venäjän hallitsevat Purjehdusliigamestarit ovat Tukholmassa sunnuntaihin 30. kesäkuuta asti. Suomalaisvalmisteiset ClubSwan 50 -kilpaveneet ovat nähtävillä Ruotsin kauniin pääkaupungin keskustassa.

Nord Stream Race yhdistää tänä vuonna Tukholmassa eri urheilulajien huippuosaajat. Lauantaina 29. kesäkuuta purjehdittavissa rannikkolähdöissä kussakin veneessä on yksi urheilutähti. Heistä nimekkäin on alppihiihtäjä André Myhrer, joka on muun muassa pujottelun olympiavoittaja.

Kilpailun on sen perustamisesta asti järjestänyt Pietarin purjehdusseura. Reitti mukailee Nord Stream maakaasuputkistoa. Tuhat merimailia pitkä Nord Stream Race on Itämeren haastavin ja vaativin avomeripurjehdus. Kilpailun mahdollistavat Gazprom ja Nord Stream AG.

 

NSR19 joukkueet

Åländska Segelsällskapet – Suomi

Kungliga Svenska Segelsällskapet – Ruotsi

Leviathan Sailing Team – Venäjä

Kongelig Dansk Yachtklub – Tanska

Norddeutscher Regatta Verein – Saksa

 

Lisätietoa ja sosiaalisen median linkkejä: www.nord-stream-race.com

 

Liveseuranta:

https://nordstreamrace2019.sapsailing.com/gwt/Home.html#/series/overallleaderboard/:leaderboardGroupId=48e67273-cb82-47c5-b286-6b2ecb003fa0

 

Kuva: Andrey Sheremetev

Kuvassa: Cecilia Jansson (vas.) ja Sandra Sandqvist