12.08.2017

Nirkko viidentenä mitalilähtöön – Petäjä-Sirén kuudes, Ruskola ja Wulff seitsemäs

Tuuli Petäjä-Sirén sijoittui Tanskan Århusissa kilpaillussa olympialuokkien yhteisessä, ensi vuoden MM-kilpailuiden esikilpailussa kuudenneksi. Hän oli lauantaina RS:X-luokan mitalilähdössä viides.

– Oli ihan hyvä ja nousujohteinen viikko. Tänään mitalilähdössä kärjessä olivat potentiaalisen sijoitukseni parantamisen kannalta väärät tyypit, mutta olen tyytyväinen siitä saamaani viidenteen sijaan sekä koko kilpailun kuutoseen, seuraavaksi Japanin Enoshimassa syyskuussa MM-menestystä tavoitteleva Petäjä-Sirén sanoo.

Tanskaan oli saapunut lähes koko olympiapurjehduksen kerma, sillä ensi vuoden MM-kilpailuissa jaetaan ensimmäiset maapaikat vuoden 2020 Tokion olympialaisiin. Olosuhteisiin tutustuminen on siis tärkeää.

– Tämä viikko opetti, että Århusissa voi olla luvassa mitä vain tuulettomuudesta kovaan keliin. Opimme jälleen paljon myös omista heikkouksistamme ja vahvuuksistamme, seitsemänneksi sijoittuneet 49er FX -purjehtijat Noora Ruskola ja Mikaela Wulff pohtivat.

Kuva: Sailing Energy

Kuva: Sailing Energy

Ruskola ja Wulff saapuivat Tanskaan EM-regatasta Saksasta. Jo viikon kuluttua koittaa lähtö Portugaliin MM-kisoihin.

– Kun viimeksi on ollut lepopäivä heinäkuun lopulla, niin tekee ihan hyvää päästä vajaaksi viikoksi kotimaahan. Meillä ei ollut Århusista juuri odotuksia EM-kisojen jälkeisessä uupumuksessa, joten seitsemäs sija oli oikein mukava tulos, lauantaina kolme mitalilähtöä purjehtineet Ruskola ja Wulff sanovat.

1600px_COLOURBOX27878144

Tapio Nirkko taistelee sunnuntaina Finnjollien mitalilähdössä kolmannesta sijasta. Hän on nyt viidentenä, tasapisteissä neljäntenä olevan Kanadan Tom Ramshaw’n kanssa ja vain neljän pisteen päässä kolmantena olevasta Puolan Piotr Kulasta.

– Sain toisen lähdön maalilinjalla toisen lipun, ja siitä rapsahti kokonaispisteisiini kolme lisää. Aika haastava päivä oli kaikkiaan. Otin molemmissa lähdöissä hyvät startit, mutta purjehdin ehkä liian varovaisesti. Olisi ollut ainekset superpäivään, Nirkko sanoo.

– Kolmossijaan on vielä hyvät mahdollisuudet huomenna, joten jännittävä mitalilähtö tulossa, Nirkko ennakoi.

Mitalilähdössä jaetaan kaksinkertaiset pisteet.

fullsizeoutput_4240

Laser standard -purjehtija Kaarle Tapper on kehittynyt kesän aikana huimasti. Hän otti 62 Laser-veneen regatassa lähtövoiton ja kipusi toistuvasti kärkikahinoihin. Hän sijoittui lopputuloksissa 14:nneksi.

Tilanne ennen sunnuntain mitalilähtöä:

Tapio Nirkko, Finnjolla: 4. (7. ja 31./RET)

Lopputulokset, Århus, Tanska:

Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X: 6. (mitalilähdössä 5.)

Noora Ruskola ja Mikaela Wulff, 49er FX: 7. (mitalilähdöissä 10., 2. ja 4.)

Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen, Nacra17: 12. (ei lähtöjä lauantaina)

Kaarle Tapper, Laser standard: 14. (4., 4. ja 30.)

Oskari Muhonen, Finnjolla: 14. (18. ja 11.)

Victor ja Christoffer Silén, 49er: 20. (ei lähtöjä lauantaina)

Mikael Hyryläinen, Finnjolla: 25. (25. ja 28.)

Tulokset: http://manage2sail.com/en-US/event/13f66039-acb3-449e-9cd1-ffb3f04bb939#!/results?classId=df876c8a-6cf2-405d-a97c-74b22b044cea