17.03.2018

Nirkko Finnjollien EM-regatassa 13:s, Muhonen nuorissa neljäs

Finnjollien avoin EM-regatta Espanjan Cadizissa päättyi Tapio Nirkon 13:nteen, Oskari Muhosen 27:nteen ja Mikael Hyryläisen 40:nteen sijaan. Muhonen sijoittui lisäksi alle 23-vuotiaden EM-mittelössä neljänneksi. Mukana oli koko Finnjollien maailman kärki hallitsevaa olympiavoittaja Giles Scottia lukuun ottamatta.

Euroopan mestaruuden voitti Iso-Britannian Edward Wright. Hopeaa sai Hollannin Nicholas Heiner ja pronssia Ruotsin Max Salminen. Eurooppalaisten joukossa Nirkon sijoitus oli yhdeksäs, Muhosen 20:s ja Hyryläisen 31:s.

Nirkolla olisi ollut tänään mahdollisuudet kohentaa vielä asemiaan kohti kärkeä, mutta liian kovatuulinen keli esti finaalipurjehduksen.

– Oli aika tuulinen päivä, ja melko tuulinen oli viikkokin. Tekemiseni oli vähän nihkeää ja tasapaksua, Nirkko kommentoi.

– Ei mitkään kauhean hyvät fiilikset ole. Ensimmäisenä kovan tuulen päivänä minulla oli hieman vauhtiongelmia, mutta muina päivinä oli taktisesti aika huonoa purjehdusta, vuoden 2017 nuorten maailmanmestari Muhonen arvioi suoritustaan.

Hyryläinen teloi kätensä ennen kilpailun alkua.

– Tavoitteenani oli ehjä regatta – mutta sellaista ei tullut. On tikit kädessä ja reikä veneen kyljessä, Hyryläinen harmitteli.

Kolmikon kauden päätavoite siintää elokuussa Tanskan Århusissa järjestettävissä MM-kilpailuissa, joissa jaetaan ensimmäiset maapaikat Tokion olympialaisiin.

Avoimen EM-regatan tulokset: http://regatas.fav.es/es/default/races/race-resultsall/text/2018-open-finn-european-and-u23-open-finn-european-championship-es

Kuvat: Robert Deaves