Kilpavneily F1
24.02.2023

Neljä nälkäistä suomalaista ratamoottoriveneilyn F1-avaukseen

Kilpaveneilyn F1-kausi käynnistyy tänä viikonloppuna Indonesian Toba-järvellä ajettavalla osakilpailulla. Tällä kaudella sarjassa ajaa peräti neljä suomalaista. Menestysnälkä on kova ja viime kauden näytöt antavat odottaa kovia suorituksia.

Weckström tähyää ykköseksi

Gillman Racing -tallin Alec Weckström, 24, valittiin viime kauden päätteeksi vuoden tulokkaaksi. Tasaisen kauden ajanut suomalainen sijoittui MM-pisteissä neljänneksi. Tavoitteet ovat korkealla.

– Pitäisi kai olla nöyrää poikaa, mutta turha sitä on valehdella. Maailmanmestaruus on tavoitteeni. Vähempään ei tyydytä. Toivon mukaan tuuletetaan kauden lopussa. Jos lähden ajamaan viidennestä tai kuudennesta sijasta tosissaan, niin siinä vaiheessa meikäläinen lopettaa, Weckström lataa.

Seliön epäonni selätetty?

Kolmatta maailmanmestaruutta tavoittelevalla Sami Seliöllä on takanaan vauhdin puolesta huippukausi, mutta tekniset haasteet ja epäonni soivat vain yhden maaliin ajetun kilpailun. Sharjah Teamin kuljettaja on innoissaan alkavasta kaudesta viime kauden pettymysten jälkeen.

– Viime kausi tuntui tuskaiselta vuoristoradalta. Esimerkiksi Ranskan GP:tä johdin paalupaikalta ja hetkeä myöhemmin kisa lässähti pienen osan rikkoutumiseen. Meillä oli niin paljon huonoa tuuria, että kaverit todella tottuivat siihen, Seliö kertoo.

Viippo vihdoin huipulle?

Team Sweden -tallin Kalle Viippo, 24, ajoi viime kaudella yhtä vaille kaikissa osakilpailuissa pisteille. Toiseksi nopein kierros Italian San Nazzaron kilpailussa näytti, että välineiden ollessa kohdillaan, on vauhtikin kunnossa.

– Täytyy lopettaa leikkiminen ja alkaa ajamaan kilpaa. Tässä on pari vuotta tahkottu ja tuntuu, että jotkut asiat ovat jääneet puolitiehen. Vauhtia kuitenkin löytyy. Täytyy vain etsiä parannettavia kohtia niin veneestä kuin kuljettajastakin. Tarkoitus on ajaa kärkipaikoista, Viippo linjaa.

Kokenut Roms täydentää kattauksen

Viime kaudella Weckströmin tallikaveriksi Gillman Racingiin liittynyt Filip Roms on nuoresta iästään, 29, huolimatta todellinen lajiveteraani aloittaessaan jo 11. kautensa F1-luokassa. Roms oli F1-uransa aloittaessaan kaikkien aikojen nuorin kuljettaja ja pian myös nuorin pisteille ja palkintopallille kaasutellut  kuski.

Indonesian osakilpailun aika-ajot ovat lauantaina 25.2. suomen aikaa klo 10 ja osakilpailu ajetaan sunnuntaina klo 10.

Seuraa lähetystä osoitteessa https://www.f1h2o.com/

Lisätiedot: tuomas.finne@spv.fi, 050 3883 775

Sami Seliö ja Ferdinand Zanbergen ovat valmiina uuteen kauteen kuva Xavier Bertin
F1 Kilpaveneily
Gillman Racingin Alec Weckström ja Filip Roms (oik), vasemmalla tallipäällikkö Scott Gilman, kuva Xavier Bertin
Kilpaveneily Kalle Viippo
Team Swedenin Kalle Viippo ja tallikaveri, kauden 2021 maailmanmestari Jonas Andersson, kuva Xavier Bertin