30.05.2017

Naisten Match race MM-kisat Helsingissä

Nyländska Jaktklubben (NJK) järjestää 16.-21. kesäkuuta naisten Match race -purjehduksen MM-kilpailut Helsingin Hernesaaren kärjessä. Naisten Match race on houkutellut mukaan niin olympiavoittajia, maailmanmestareita kuin maailmanympäripurjehtijoitakin.

Suomeen saapuu 10 ulkomaalaista huippuvenekuntaa neljän suomalaisnaisiston lisäksi. Ennakkosuosikkeja ovat kansainvälisen rankingin kärjestä Ruotsin Anna Östling ja neljäntenä oleva Hollannin Renée Groeneveld. Suomalaisnimet ovat Marinella Laaksonen, Antonia Degerlund, Martina Karlemo ja Mikaela Fors miehistöineen. Myös Laaksosella on oiva ranking-sijoitus (8).

Match race on purjehduskilpailumuoto, jossa kaksi venekuntaa kilpailee toisiaan vastaan lyhyellä vastatuuli-myötätuuli-radalla. Purjehdus on todella jännittävää ja intensiivistä seurattavaa, koska veneet taistelevat voitosta usein vain senttien päässä toisistaan, jolloin taidokas veneenkäsittelytaito on avainasemassa. Lontoon Olympialaisissa Suomen Silja Frost (os. Lehtinen) voitti pronssia juuri Match racessa. Silja on mukana nytkin. Hän purjehtii brittiläisen Lucy MacGregorin tiimissä.

Helsingissä kilpailuveneinä käytetään NJK:n purjehduskeskuksen J80-luokan 8 metriä pitkiä köliveneitä, joissa purjehtii kipparin lisäksi kolme-neljä miehistön jäsentä.

www.njk.fi