06.11.2018

Näin joukkue valitaan: Youth Sailing World Championships 2019 -karsinta

Youth Sailing World Championships purjehditaan 13.-20. heinäkuuta 2019 Puolan Gdyniassa.

– Loimme karsintasäännöt syvässä yhteisymmärryksessä keskeisten urheilu- ja lajivaikuttajien (muun muassa seuravalmentajien ja luokkaliittojen) kesken. Monen jatkoluokan osallistujamäärät ovat kasvaneet viime kausina. Sen johdosta haluamme ja pystymme pitämään 29er- ja Laser radial -luokissa kaksiosaisen karsintasarjan, joista toinen osakilpailu pidetään Suomessa, SPV valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko sanoo.

– Kilpaileminen ulkomailla tukee kehitystä kansainväliseen menestymiseen varsinkin niillä urheilijoilla, joilla on tavoitteellinen ja ympärivuotinen harjoitus- ja kilpailuohjelma. Pidän erittäin tärkeänä, että merkityksellisten kilpailujen määrä kasvaaa. Se kehittää auringon varmasti niin urheilijoita kuin lajiakin. Tsemppiä karsintaan!

Purjehtijoiden, joiden aikomuksena on karsia Youth Sailing World Championships -kilpailuun, tulee ilmoittautua SPV:n valmennuspäällikölle 31.12.2018 mennessä sähköpostilla osoitteeseen vili.kaijansinkko@spv.fi. SPV nimeää joukkueen kilpailuun viimeistään 10. kesäkuuta 2019.

Lue karsintasäännöt täältä.