04.07.2022

Nacra 17-, 49er-, ja 49er FX -luokkien EM-kisat käyntiin

Nacra 17-, 49er FX- ja 49er -luokkien Euroopan mestaruuskilpailut käydään 5.-10. heinäkuuta. Purjehduksen Olympialuokissa haetaan jo asetelmia tulevana vuonna jaettavia edustuspaikkoja varten. Kilpailut käynnistyvät huomenna tiistaina 5. heinäkuuta Tanskan Århusissa.

Kevään osakilpailuissa mitalisijoille purjehtineet Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen tavoittelevat arvokisamenestystä Nacra 17 -luokassa. Ronja Grönblom ja Veera Hokka hakevat tulosta 49er FX -luokassa. 49er-luokassa Suomea edustaa Ville Korhonen ja Edvard Bremer.

Nacra 17 -luokan taso on erittäin korkea. Kärkitiimeistä kaikki ovat eurooppalaisia, ennakkosuosikit ovat Italian Tita/Banti, Iso-Britannian Gimson/Burnet, sekä Suomen Kurtbay/Keskinen.

– Toisin kun muissa luokissa taso on Nacrassa aina korkein mahdollinen kilpailusta toiseen pienen luokkakoon ansiosta. Olemme kisanneet samoja tiimejä vastaan, ja tavoite on sama kuin muissakin kilpailuissa, eli kolmen parhaan joukkoon, Sinem Kurtbay kertoi. 

49er FX-luokkaan povataan myös erittäin kovatasoisia kilpailuita. Grönblom/Hokka haluavat vastata heidän haastavaan kevääsen varmalla kilpailusuorituksella. Grönblom ja Hokka olivat viime vuonna Omanin MM-kilpailuissa neljänsiä. 

Ronja Grönblom ja Veera Hokka Kieler Wochessa.

–  Sairastumisista johtunut kisatauko näkyi Kieler Wochen tuloksissa, mutta saimme hyvällä tavalla herätettyä kisakuntoa EM-kisoja varten. Taso voi olla jopa syksyn MM-kisoja kovempi. Toivomme tasaista kisaa, joka heijastuu myös tuloksissa, 49er FX -tiimi kommentoi. 

Purjehduksessa on tavanomaista, että kaikki maat saavat osallistua kunkin mantereen arvokisoihin. Virallisista arvokilpailutuloksista poistetaan vierailevien maiden edustajat.

EM-kilpailuihin on luvattu tasaiset tuuliolosuhteet. Karsintalähdöt purjehditaan kolmena ensimmäisenä päivänä, josta parhaat venekunnat jatkavat finaalisarjaan. Sunnuntaina 10. heinäkuuta kymmenen parasta venekuntaa kamppailevat mitalilähdöissä.

– Meillä on kilpailuun kaksi erittäin kilpailukykyistä venekuntaa, jotka omalla tasollaan taistelevat mitaleista. Haastajaryhmän Korhonen ja Bremer omat oman ikäluokkansa lahjakkaimpia purjehtijoita, ja pystyvät jo väläyttelemään aikuisten tasolla. Mielenkiintoinen kisaviikko tulossa, tiivisti maajoukkueen valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko

Seuraa EM-kilpaluja täältä: https://49er.org/event/2022-european-championship/#press

Suomen Purjehdus ja Veneily seuraa kilpailua Sailing Team Finlandin Facebookissa ja Instagramissa sekä ratkaisunhetkinä mediatiedottein. Liitteenä julkaisuvapaat kuvat tiimeistä Kurtbay/Keskinen, sekä Grönblom/Hokka. Kuvaajatieto mainittava: Johan Ekblom/SPV

Sailing Team Finlandin kilpailukalenteri 2022:

5.-10.7. 49er, 49erFX, Nacra 17 EM-kisat, Aarhus, Tanska

10.-14.7. Allianz 2022 Youth Sailing World Championships, Haag, Hollanti

31.8.-5.9. 49er, 49erFX, Nacra 17 MM-kisat, Nova Scotia, Kanada

25.9.-2.10. Formula Kite EM-kisat, Nafpaktos, Kreikka

8.-16.10. Formula Kite MM-kisat, Poetto Beach, Italia

10.-17.10. ILCA 6 MM-kisat, Qingdao, Kiina

15.-22.10. IQFoil MM-kisat, Brest, Ranska

14.-21.11. ILCA 6 & 7 EM-kisat, Hyeres, Ranska

*Aikataulut voivat joidenkin kilpailuiden osalta vielä muuttua/tarkentua.

Kuvat: Johan Ekblom