01.09.2020

Muhonen starttaa EM-regattaan – Nirkko ruotsalaisen valmentajana

Finnjollien alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden reilu viikko sitten voittanut Oskari Muhonen on valmis keskiviikkona alkavaan EM-regattaan. Muhonen siirtyi Ranskasta Puolan Gdyniaan viime perjantaina.

– Lähden positiivisin mielin kisaan. Treenit ovat sujuneet hyvin ja mittaukset on tehty – nyt vain kilpailemaan, Muhonen sanoo.

– Olosuhteiden puolesta on luvattu aika vaihtelevaa keliä. Mielenkiintoista nähdä, millainen kisa tulee.

Muhonen on voittanut Finnjollissa alle 23-vuotiaiden MM-kullan kolme kertaa (2017, 2019 ja 2020). 2019 hän juhli Suomen joukkueen kipparina myös universiadikultaa.

Kuva: Jukka Saarikorpi/SPV

Tapio Nirkko valmentajana

Kolmiin olympialaisiin urheilu-urallaan osallistunut Tapio Nirkko toimii Finnjollien EM-regatassa ruotsalaisen Max Salmisen valmentajana. Uransa viime vuodenvaihteessa päättänyt Nirkko ja EM-kisan ennakkosuosikkeihin lukeutuva Salminen ovat entisiä treenikavereita ja kilpakumppaneita.

– Ehdin olla tammi-maaliskuussa Maxin valmentajana kolmella leirillä ja lisäksi olin valmentamassa häntä kerran Ruotsissa kesällä. Valmentaminen on ollut todella opettavaista ja mielenkiintoista. Olen päässyt siihen nopeasti sisään, sillä muistan hyvin (valmentajan) kumiveneestäkin käsin, miltä aallokko tuntuu ja mitä tunnetta halutaan hakea, Nirkko sanoo.

Koronakevään aikana Nirkko valmensi Muhosta Suomen vesillä. Onko konkarille tullut itselleen hinkua palata Finnjollaan?

– Kisaaminen on hauskaa, mutta ei ole oikeastaan tullut ikävä veneeseen. Yllättävän vähän itse asiassa, Nirkko nauraa.

Gdyniassa 2.-6. syyskuuta purjehdittava 10 lähdön mittainen avoin EM-kilpailu on samalla alle 23-vuotiaiden EM-regatta ja Masters-kilpailu. Starttilinjalle odotetaan jopa 70 venettä.

Tulokset: https://2020.finneuropeans.org/