11.05.2021

Muhonen nousi 25:nneksi – Espanja kiinni Euroopan viimeisessä olympiamaapaikassa

Oskari Muhonen on Finnjollien MM-regatassa Portugalin Portossa ennen päätöspäivää sijalla 25. Hän purjehti tiistaina sijat 22, 23 ja 12. 

– Oli jälleen tosi vaikea keli. Tuli isoa maininkia sivusta ja oli superhankalaa, kun paine ei oikein pysynyt purjeessa. Ensimmäisessä lähdössä starttini oli ihan hyvä, mutta vasen laita veti paremmin, enkä ollut siellä. Toisessa lähdössä jouduin tekemään rangaistuskäännöksen ennen maalia ja menetin siinä kuutisen sijaa. Viimeisessä lähdössä olisin voinut sijoittua paremminkin. Tein muutamia taktisia virheitä ja vaikka olin myötätuuliosuuksilla nopea, olisin voinut olla vielä paremmalla sijoituksella maalissa, Muhonen sanoo.

Regatassa on jaossa myös Euroopan kiintiön viimeinen olympiamaapaikka Tokioon. Espanjan neljäntenä oleva Joan Cardona on kiinni paikassa 67 pisteen erolla suomalaiseen.

Ennen huomisen kolmea lähtöä Muhosella riittää puhteita veneensä parissa.

– Kolaroin ennen lähtöä toisen purjehtijan kanssa ja veneeni keräsi tänään varmaan 30 litraa vettä. Nyt vaan vene kuntoon ja sitten ihan positiivisin mielin huomiseen. Tämä päivä näytti, että vauhtini on keskituulessa hyvää, ja kun huomiseksi on luvattu vastaavaa keliä, uskon pystyväni nousemaan vielä paljon.

Euroopan kiintiön viimeistä maapaikkaa Portossa tavoittelevat maat (15): BEL, CRO, CZE, DEN, ESP, EST, FIN, FRA, GER, IRL, ITA, POR, POL, SUI, UKR

Maapaikkaa tavoittelevat purjehtijat sijaan 25 asti (FIN):

4. ESP (29 p.)
5. CRO (35 p.)
8. ESP (46 p.)
9. SUI (52 p.)
16. FRA (76 p.)
17. ESP (77 p.)
21. CRO (92 p.)
22. EST (93 p.)
25. FIN/Oskari Muhonen (96 p.)

MM-regatta päättyy keskiviikkona 12. toukokuuta (kolme lähtöä kello 13 Suomen aikaa alkaen). Suomella on maapaikat Enoshiman olympiapurjehduksiin Laser radial-, Laser standard-, RS:X- ja Nacra 17 -luokissa.

Lisätietoa Tokio-karsinnasta täältä.

Tulokset: https://proregatta.com/events/162/ 

Kuva: Robert Deaves