29.04.2018

Monika Mikkola juhli toista sijaa Hyères’in maailmancupissa

Monika Mikkola varmisti Laser radialin mitalilähdössä Hyères’in maailmancupin toisen sijan. Mikkola piti kakkospaikkaa Ranskassa jo lauantain jälkeen eikä päästänyt kolmantena ollutta Yhdysvaltain Paige Raileya edelleen myöskään sunnuntaina. Lopulta kaksikon välille jäi jopa 11 pisteen ero Mikkolan hyväksi.
Laser radial -luokan voitti Alankomaiden Marit Bouwmeester, joka oli ykkönen myös mitalilähdössä.
– Olen iloinen sijoituksestani, mutta en purjehtinut kilpailua kovinkaan tasaisesti. Näemmä ei moni muukaan, kun lopputulos oli tämä, Mikkola naurahtaa.
Mitalilähdössä hänen tavoitteenaan oli pitää Railey takanaan. Molemmat palasivat takaisin starttilinjalle luultuaan ottaneensa varaslähdön.
– Olin aika varma, etten ollut lähtöhetkellä linjan yli, mutta en halunnut ottaa riskiä, joten palasin varmuuden vuoksi. Sen jälkeen oli tärkeintä pitää kiinni kakkossijastani, Mikkola kertoo.
Hän kilpailee seuraavan kerran jo viikon kuluttua, kun Laser radial- ja Laser standard -luokkien Euroopan mestaruuksista kamppaillaan Ranskan La Rochellessa 7.-12. toukokuuta.
– Ajan huomenna venekuorman La Rochelleen, joten en tule välissä kotiin. Paikka on minulle ihan uusi. Kisat ovat ajallisesti aika lähekkäin, mutta ehkä tässä ehtii vähän levätä välissä, Mikkola toivoo.

Finnjolla-purjehtijat Tapio Nirkko, Oskari Muhonen ja Mikael Hyryläinen eivät päässeet lauantaina kohentamaan asemiaan, sillä odottelun jälkeen alkanut lähtö keskeytettiin tuulen heikettyä. Näin perjantain tulokset jäivät voimaan, eikä suomalaisia nähty Finnjollan mitalilähdössä.
Kilpailun sijaan 26 päättänyt Laser standard -purjehtija Kaarle Tapper onnistui lauantain ensimmäisessä lähdössä erinomaisesti purjehtien kolmantena maaliin. Tuula Tenkanen sijoittui Laser radialissa 27:nneksi. Noora Ruskolan ja Mikaela Wulffin regatta päättyi jo perjantaina 49er FX:n 21:nteen sijaan.