10.08.2018

Monika Mikkola huipensi MM-regatan neljänteen sijaan

Laser radial -purjehtija Monika Mikkola sijoittui Tanskan Århusissa kilpailtavan MM-regatan mitalilähdössä kuudenneksi ja päätti kilpailun neljänteen sijaan.
– Tänään oli tuulista, mutta onneksi kisasimme lähellä rantaa, joten tuuli oli aika puuskikasta eikä tasaista kovaa tuulta. Aluksi lähtö meni minulta huonosti, mutta päättyi lopulta hyvin, Mikkola kommentoi.
– Nelossija on aika paljon enemmän kuin mitä odotin kilpailulta. Olen todella tyytyväinen.
Suomi saavutti Århusin MM-kilpailusta maapaikat Tokion olympialaisiin sekä Laser radial- että Laser standard -luokista.

Maapaikka oli lähellä myös Nacra17-luokassa, mutta Sinem Kurtbayn ja Janne Järvisen tiukka taistelu päättyi 19:nteen sijaan.
– Olemme tosi tyytyväisiä kehitykseemme. Olimme vielä eilen maapaikassa, mutta tänään meillä oli vaikea päivä. Nyt otamme kolme viikkoa lomaa purjehduksesta ja suuntaamme sen jälkeen kilpailemaan Japaniin ja Kiinaan, Kurtbay kertoo.
– Nuoret purjehtijat tekivät tuloksemme tällä kertaa, kun Monika Mikkola oli Laser radialissa upeasti neljäs ja Kaarle Tapper Laser standardissa 12:s. Täällä jaettiin aika vähän maapaikkoja suhteessa aiempiin olympialuokkien yhteisiin MM-kilpailuihin, joten jokainen paikka oli tiukassa. Olen luottavainen, että saamme maapaikkoja lisää ensi vuoden MM-kisoissa, päävalmentaja Joakim Wilenius sanoo.

Suomalaistulokset:

Monika Mikkola, Laser radial: 4. (6.) Lopullinen sijoitus
Sinem Kurtbay/Janne Järvinen, Nacra17: 19. (23., 23., 18.) Lopullinen sijoitus
Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X: Lauantain hopeafinaalilähdöt ovat vielä kesken, saattavat siirtyä lauantaille.

Muiden suomalaisten MM-purjehdukset ovat jo päättyneet.

Kilpailuinfo ja tulokset: https://aarhus2018.sailing.org