25.02.2020

MM: Tenkanen yhdeksäs päivän ainoassa lähdössä

Laser radial -luokan MM-kilpailuissa Australiassa ei päästy tiistainakaan purjehtimaan kuin yksi lähtö. Tuula Tenkanen sijoittui siinä yhdeksänneksi ja Monika Mikkola 21:nneksi.

– Jouduimme odottamaan tänään aika kauan, sillä ensin tuuli oli liian epästabiili, sitten tuli ukkonen ja meidät lähetettiin rantaan. Lopulta pääsimme purjehtimaan yhden lähdön kovassa tuulessa iltakuudelta, kokonaistilanteessa 20:ntena oleva Tenkanen sanoo.

– En onnistunut startissani, mutta purjehdin lähdön muuten ihan ok. Huomenna on ohjelmassa kolme lähtöä.

Mikkola on kokonaistilanteessa sijalla 24.

– Tein muutamia virheitä ja olin myös epäonnekas. Samalla huomaan edistystä muutamissa asioissa, joita olen treenannut kovasti. Laitan kaikki peliin seuraavina kolmena päivänä, Mikkola sanoo.

Keskiviikkona purjehditaan vielä poikkeuksellisesti karsintalähtöja, ja finaalilähdöt kilpaillaan torstaina ja perjantaina.

– Olosuhteet ovat olleet kimurantit. Paljon voi tapahtua –  ja todennäköisesti tapahtuukin seuraavina kolmena päivänä, Mikkolan valmentaja Sietse-Jan Sietzema pohtii.

Laser radialin MM-regatta päättyy perjantaina 28. helmikuuta. Mikäli kilpailussa saadaan purjehdittua vähintään 10 lähtöä, lasketaan purjehtijoiden tuloksista kaksi huonointa sijoitusta pois (molemmat karsintalähdöistä tai yksi karsinnoista ja yksi finaaleista). Ensimmäinen poisheitto tulee neljän purjehditun lähdön jälkeen.

Tulokset: http://sailingresults.net/sa/results/overall.aspx?ID=80330.4

******

Taistelu RS:X-luokan MM-titteleistä alkoi Australian Sorrentossa tänään. Tuuli Petäjä-Sirén on kolmen lähdön jälkeen 23:ntena (23., 22., 20).

– Päivä oli tuloksellisesti vähän tasapaksu. Oli paljon tiukkoja tilanteita, joissa ei olisi vaadittu hokkuspokkustemppuja olla viisi, kuusi sijaa paremmin. Potentiaalia olisi ollut siis parempaan, mutta kääntyilevien olosuhteiden puolesta olisi ollut mahdollisuus myös paljon huonompaan, Petäjä-Sirén kommentoi.

– Tässä on pitkä viikko edessä, ja toivottavasti siihen mahtuu myös niitä kirkkaampia hetkiä.

Tulokset: http://www.rsxclass.org/worlds2020/

Kuva: Jukka Saarikorpi/SPV