26.02.2020

MM: Tenkanen ja Mikkola kultafinaaleihin – Petäjä-Sirén sijalla 24

Keskiviikon MM-lähdöt purjehdittiin Australiassa kovassa tuulessa. Tuula Tenkanen on kokonaistilanteessa karsintalähtöjen jälkeen 16:ntena ja Monika Mikkola 26:ntena.

– Purjehdimme tänään kolme lähtöä reippaassa tuulessa. Kovasta tuulesta huolimatta tänään oli tosi paljon tuulenkääntymiä. Olin kahdessa ensimmäisessä lähdössä niiden kanssa ihan pihalla, mutta kolmannessa onnistuin paremmin, sijat 12, 14 ja neljä purjehtinut Tenkanen kommentoi.

Mikkola on kehittynyt kovan tuulen purjehduksessaan ja hän ehti tänään maaliin sijoilla 11, kahdeksan ja 18.

– Keli oli fyysisesti vaativa, sillä tuuli kovaa ja aallot olivat korkeita. Nämä olosuhteet ovat olleet minulle viimeiset pari vuotta vaikeita, ja tämä päivä osoitti minun kehittyneen niissä selvästi. Puolet kilpailun lähdöistä  on jäljellä, joten paljon on vielä pelissä, Mikkola sanoo.

Tulokset: http://sailingresults.net/sa/results/overall.aspx?ID=80330.4

Kuvat: Jon West

*****

Tuuli Petäjä-Sirén on naisten RS:X-luokassa kuuden lähdön jälkeen sijalla 24.

– Tänään oli pitkä päivä, kun pääsimme vasta iltavuorossa purjehtimaan. Keli oli reipas, mutta homma pysyi vielä hanskassa. Ensimmäisessä ja toisessa lähdössä otin hyvät startit ja pysyin ensimmäisellä kierroksella ihan ok menossa mukana. Toisen lähdön startti oli minulta selkeä epäonnistuminen. Kirkkainta onnistumista vielä odotellaan, Petäjä-Sirén kuittaa toisen MM-päivän.